23948sdkhjf

Land+ designer gårdrumsareal i Odense Midtby

Odense Kommune har bedt Land+ Landskabsarkitekter om at udarbejde et forslag til hvordan en boligkarrés gårdrum bedst udnyttes.
Midt imellem Klostervej og Hans Tausens Gade i Odense ligger en klassisk boligkarré med fire etager. Bygningerne anvendes både til boliger og småerhverv, og de dertilhørende gårdrum, der i dag er afgrænset og private, skal i fremtiden gøres til fælles arealer.

- Det hele er lige nu opspllittet i små rum med små velfungerende haver. Nu skal der renoveres for at skabe et samlet rum med mange små haverum, med mulighed for mere leg, samtidig med at man samler de fællesfaciliteter, der lige nu findes i hvert enkelt gårdrum, som for eksempel affaldshåndtering og cykelparkering, fortæller landskabsarkitekt Rie Nielsen til Building Supply.

I det fælles gårdrumsareal vil Land+ Landskabsarkitekter etablere muligheden for at have fællesterrasser såvel som enkeltterrasser, køkkenhaver, højbede og pergola-forløb. Hertil etableres også muligheden for grillområder med overdækkede opholdsområder.

Tidligt stadie
Odense Kommune har bedt Land+ Landskabsarkitekter om at udarbejde et forslag, men det betyder ikke nødvendigvis at projektet bliver til noget.

- Projektet skal ses som en forundersøgelse. Kommunen vil så ud fra det, vi laver, tage stilling til mulighederne og om man skal indlede en dialog med beboerne, fortæller Rie Nielsen.

Hvornår forslaget fra Land+ Landskabsarkitekter skal være Odense Kommune i hænde er uvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125