23948sdkhjf

Stort fald i påbegyndt byggeri

En sammenligning af byggevirksomheden i tredje kvartal i år med den første offentliggørelse af tredje kvartal 2006, viser et stort fald i det påbegyndte byggeri og en stigning i det fuldførte byggeri.
Tallene for påbegyndt byggeri i tredje kvartal i år viser et fald i forhold til tallene fra samme periode sidste år. Derimod er der en stigning i tallene for fuldført byggeri.

Tallene skal tages med forbehold, og de viser på den ene side markante fald i påbegyndelsen af såvel etageareal som boliger, mens der på den anden side er sket en stigning i det fuldførte boligbyggeri, især af boliger i etage-byggeri. De mange påbegyndelser af boliger i de tidligere kvartaler er tilsyneladende ved at blive gjort færdige. Den ekstra usikkerhed i tallene skyldes en forsat usikkerhed angående omfanget af indberettede byggesager.

Sammenligningen mellem tredje kvartal i 2006 (første offentliggørelse) og 2007 viser markante fald i det påbegyndte byggeri for alle kategorier af bygninger – dog mindst for øvrige bygninger (bygninger til kulturelle formål, samt institutions- og fritidsfor-mål). Bemærk at en fejl i beregningen af det samlede etageareal har betydet en væsentlig nedjustering for andet kvartal.

Billedet af et stort fald i det påbegyndte boligbyggeri fra tredje kvartal sidste år til tredje kvartal i år skyldes især et stort fald i påbegyndelserne af boliger i etagebyggeriet. Det skal bemærkes, at der er foretaget en markant opjustering af det fuldførte boligbyggeri i andet kvartal 2007.

Opgørelsen af byggeaktiviteten skal generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert. Det skyldes især forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregiste-ret (BBR). Det er meget vanskeligt at korrigere for denne forsinkelse ved bearbejd-ningen af data, fordi forsinkelsesmønsteret til stadighed ændres. Det er derfor vanskeligt at udarbejde en retvisende byggestatistik.

Kilde: Danmarks Statistik - www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125