23948sdkhjf

Medie: HusCompagniet sat til salg

Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi og kapitalfonden FSN har sat typehusgiganten til salg efter mindre end to års fælles ejerskab.
HusCompagniet er sat til salg for en pris på mellem 1 og 1,5 mia. kr. Det skriver erhvervsmediet Finans med henvisning til ”en række kilder med indsigt i processen”.

Kapitalfonden FSN Capital overtog ejerskabet af HusCompagniet fra Axcel i 2011, og i juni 2013 købte Kirkbi – der fungerer som investerings- og holdingselskab for familien bag LEGO – så 50,1 procent af aktierne i HusCompagniet, mens FSN bevarede kontrollen med selskabet.

Læs også: ”HusCompagniet er byggebranchens største succeshistorie”

Nu tyder meget altså på, at parløbet bliver kortvarigt, eftersom FIH Partners allerede skulle have fået grønt lys til at sondere markedet for en ny ejer af HusCompagniet, der har brugt de seneste år på at manifestere sig som markedet klart største aktør, når det gælder typehusproducenter.

Eksport er nøglen til yderligere vækst
For mens antallet af påbegyndte boligbyggerier herhjemme stort set kun er faldet siden 2006, bygger HusCompagniet stadig flere huse til danskerne. Og i HusCompagniets egen officielle beretning for 2013 anslår selskabet at have en markedsandel på op mod 30 procent herhjemme.

Det virker derfor oplagt, at en kommende investor i HusCompagniet både skal sætte sin lid til, at der atter kommer gang i det hensygnende private boligbyggeri herhjemme, ligesom fokus formentlig i endnu højere grad skal rettes mod udlandet.

Læs også: Millioner fra kapitalfonde ruller forbi byggebranchen

Her satser HusCompagniet allerede nu især på Tyskland, hvor målet er, at salget skal ligge på niveau med det danske omkring 2020.

Building Supply har forsøgt at få en kommentar til salgsrygterne fra koncernchef i HusCompagniet, Steffen Baungaard, men desværre uden held.

TIDSLINJE

2006: Kapitalfonden Axcel investerer i FM Søkjær, som kort tid efter tilkøber Interbyg.
2010: Interbyg og FM-Søkjær fusionerer til HusCompagniet.
2011: FSN Capital overtager ejerskabet af HusCompagniet for en pris på 900 mio. kr.
2013: Kirkbi køber 50,1 procent af aktierne i HusCompagniet, mens FSN bevarer kontrollen med selskabet.
2015: FSN og Kirkbi sætter HusCompagniet til salg med at anslået prisskilt på 1-1,5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093