23948sdkhjf

Jorton har igen overskud

Byggevirksomheden har vendt minus til plus og er gået ind til 2015 med en historisk stor ordrebeholdning.
En trimmet organisation og et skærpet fokus på risici og dækningsbidrag ser nu for alvor ud til at give resultat i regnskabsbøgerne hos Jorton.

2014-regnskabet, der skal godkendes på generalforsamlingen i maj, viser et overskud på 10,2 millioner kroner før skat. Det er en forbedring på 15 millioner kroner i forhold til 2013 og samtidig det første positive resultat siden 2009.

Omsætningen er steget en anelse fra 503 til 508 millioner kroner, mens overskudsgraden er forbedret fra -0,9 % til +2,0 %

Historisk stor ordrebeholdning
Ifølge administrerende direktør John Funch er overskuddet resultatet af hårdt arbejde på alle niveauer i Jorton, hvor medarbejderne har taget ansvar for strategien og for udviklingen af virksomheden.

Jorton har i det forgangne år gennemført kurser med fokus på kundetilfredshed, implementeret ny salgsstrategi og iværksat forbedringer af de interne forretningssystemer. Samtidig er virksomheden gået ind til 2015 med en ordrebeholdning på 945 mio. kr. Det er hele 65 procent mere end på samme tid året før.

- Det er min klare overbevisning, at vi med de nye takter i virksomheden står godt rustet til at skabe yderligere vækst og lønsomhed, siger John Funch.

En meget flot ulykkesstatistik
Mens indtjeningen er gået op, er antallet af ulykker gået i den stik modsatte retning. Samlet set lå Jortons ulykkesfrekvens i 2014 på 3,3 pr. en million arbejdstimer. Til sammenligning lå det gennemsnitlige antal for branchen på 22,1 i 2013.

- Hvis vi havde undgået en enkelt arbejdsulykke med fravær i den sidste måned af året, havde vi præsteret et nul til statistikken, fortæller John Funch.

Han understreger, at den flotte statistik på ingen måde er et lykketræf. I midten af januar rundede Aarhus-afdelingen således fire år uden arbejdsulykker, mens afdelingerne i Aabenraa og Kolding i december 2014 nåede op på tre år uden arbejdsulykker med fravær. Aalborg-afdelingen er også godt på vej mod tre år uden ulykker med fravær.

Ifølge John Funch er det en kombination af information, instruktion og risikovurdering, samt at virksomheden har været villig til at investere de økonomiske midler, der skal til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093