23948sdkhjf

ONV og Rambøll skal forvandle ejendom

62 boliger omdannes til cirka 85 ungdoms- og tilgængelighedsboliger.
Rambøll har sammen med ONV Arkitekter fået til opgave at omdanne en ejendom på Betty Nansens Allé i København.

Blokken skal strippes totalt og bygges op på ny, og der skabes et nyt byrum og offentlig adgang til stueetagen – en komplet forvandling af 62 handicapboliger til både ungdoms- og ældreboliger.

Nærmest som nybyggeri
Huset, der oprindeligt er opført af Vanførefonden, er i dårlig forfatning. Det er utæt, og facaden og installationer trænger til udskiftning. Men samtidig rummer huset mange kvaliteter, og derfor skal det nu genopbygges omkring de bærende konstruktioner.

- Opgaven er anderledes og interessant. Både omfanget og forvandlingen gør, at det svarer til nybyggeri, fortæller arkitekt Mikala Læssøe Kirsebom fra Rambøll.

- I forslaget arbejder vi med at inddrage stueetagen og dele af førstesalen i byrummet og omvendt. Man er i dialog med forskellige virksomheder med socialøkonomiske værdier om at bruge stueetagen. På den måde får vi et levende bymiljø ind i huset, og samtidig kan beboere, naboer og området generelt få glæde af stueetagen, fortsætter hun.

Formålet er at understøtte social bæredygtighed i området, hvor man ønsker at have funktioner, der både kan bruges af beboerne og lokalområdet generelt. Dermed bliver det et hus for mange forskellige målgrupper og beboere, hvor de nye rammer på Betty Nansens Allé på den måde kan skabe synergi mellem forskellige lokale beboergrupper.

Den røde tråd
Da byrummet omkring Betty Nansens Allé samtidig bliver renoveret og gjort mere tilgængeligt, er det tanken, at det nye projekt skal være med til at binde "en perlerække af byrum i området sammen", som det hedder i forslaget. Det er blandt andet Nordens Plads, de eksisterende haver og byrum tæt på Domus Vista og Valby Langgade.

- Byrummet omkring huset inddrages, det skal forbinde og passe ind i de omkringliggende byrum. Det er den røde tråd, vi vil holde fast i,” opsummerer Mikala Læssøe Kirsebom.

Projektet på Betty Nansens Allé kombinerer flere boligtyper – ungdomsboliger, ældreboliger og tilgængelighedsboliger – og er blevet til i tæt samarbejde mellem Rambøll og ONV Arkitekter. Bygherre er Frederiksberg Forenede Boligselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109