23948sdkhjf

Uændrede positive forventninger i byggesektoren

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er uændret 4% fra november til december, korrigeret for sæsonudsving. Byggeriets forventninger er således fortsat positive, men mindre positive end på samme tidspunkt sidste år. Indikatoren er en sammenvejning af forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning.
Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er uændret 4% fra november til december og er således fortsat positive, men mindre positive end på samme tidspunkt sidste år.

Den sæsonkorrigerede indikator for beskæftigelse er uændret 2%, mens indikatoren for omsætning er faldet fra 7% til 5%. Indikatoren for ordrebeholdning er steget fra 6% til 7%.

Faldende forventninger til omsætning
Virksomheder, der repræsenterer 24% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af november, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktions-begrænsninger. Det er et fald i forhold til sidste måned, hvor det tilsvarende tal var 33%.

Stadig stor mangel på arbejdskraft
Samlet set vurderer bygge- og anlægssektoren, at den faktiske udvikling for beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation for perioden september til november har været dårligere end forventet. For anden bygge- og anlægsvirksomhed har den faktiske udvikling i beskæftigelsen og omsætningen dog været bedre end forventet.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094