23948sdkhjf

Arbejdstilsynet præciserer rygeforbud på byggepladsen

Siden rygeforbudet på byggepladser trådte i kraft i august 2007 har det været enkelte tvivlstilfælde om, hvor rygepåbudet er gældende. Nu præciserer Arbejdstilsynet rygeforbudet i en vejledning.
I forbindelse med indførelsen af den nye rygelov sidste år i august har der været enkelt gråzoner, hvor man har været i tvivl om, hvorvidt rygeforbudet var gældende eller ej. Nu har Arbejdstilsynet præciseret rygeforbudet i en vejledning.

Det var i forbindelse med indendørs og udendørs rygning, at tvivlen opstod. At være indendørs betyder, at man befinder sig i et lukket rum, men hvornår er det tilfældet i et byggeri under opførelse?

- Når der er tag og vægge til alle sider, er man indendørs. Dette gælder uanset væggene og tagets materiale, herunder om der er tale om foldedøre, presenning mv. Det afgørende er, om der er så aflukket, at røgen ikke fjernes af naturlige udendørs luftbevægelser. At der er åbninger til døre og vinduer, har som udgangspunkt ingen betydning. I den konkrete situation kan der dog være tale om, at man betragtes som reelt at være udendørs. Udendørs defineres som et område, hvor røgen fjernes af naturlige udendørs luftbevægelser. Det kan fx være en overdækket terasse eller et ufærdigt hus uden alle vægge og tag, står der i vejledningen fra Arbejdstilsynet.

Det betyder at rum ikke behøver at have vinduer og døre for, at betegnes som lukket.

Arbejdstilsynet præciserer endvidere, at et stillads med vinterinddækning i nogle tilfælde kan sidestilles med ”et lukket rum” alt afhængig af vinterinddækningens tæthed.

Kilde: Ugens Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125