23948sdkhjf

Indsigelse mod vinderprojekt i international konkurrence

Det danske arkitektfirma Dissing+Weitling gør indsigelser mod en international projektkonkurrence, fordi vinderprojektet til forveksling ligner en kopi af et eksisterende projeket, der er under planlægning i Qatar.
Det danske arkitektfirma Dissing+Weitling mener, at vinderen af en international projektkonkurrence har kopieret virksomhedens broprojekt, der er under planlægning i Qatar.

Det er den 23-årige arkitektstuderende Tim Nørlund fra Arkitektskolen i Århus, der har vundet konkurrencen om at designe en bro i Storbritannien nær byen Sheffield. Broen er kendetegnet ved en gigantisk ring.

Dissing+Weitling påpeger, at projektet ligner de broer, som virksomheden sidste efterår tegnede til oliestaten Qatar. Dermed er der tale om et plagiat.

Tim Nørlund, der i forbindelse med projektet har samarbejdet med ingeniørfirmaet Ramboll Whitby Bird, fortæller til Jyllandsposten, at han allerede på fjerde semester for to år siden arbejdede med projektet, og derfor er ærgerlig over Qatar-projektet.

Dissing+Weitling retter nu henvendelse til den engelske bygherre samt bygherren i Qatar for at orientere om sammenfaldet mellem de to projekter.

- Bygherrerne må føle sig ført bag lyset. Så det er da klart, at vi bliver nødt til at gøre et eller andet, siger lederen af Dissing + Weitlings broafdeling, Poul Ove Jensen til Jyllandsposten.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094