23948sdkhjf

1.000 biler ved Porten til Aarhus Nord

Ny letbane-etape. Eta af Danmarks største Parker & Rejs-anlæg på tegnebrættet ved Søften nord for Aarhus.
Et Parker & Rejs-anlæg med plads til 1.000 biler centralt placeret ved E45 i Søften og mulighed for at rejse videre med letbane og busser er en del af planen for en ny letbane-etape til Hinnerup.

”Porten til Aarhus Nord” , kalder Favrskovs borgmester, Nils Borring, Parker & Rejs-anlægget og slår dermed fast, at Letbanen til Hinnerup er mere end blot en lokal bane, der skal transportere borgere mellem Hinnerup og Aarhus.

Første skridt er en fordebat, hvor borgerne i Favrskov Kommune kan komme med idéer og kommentarer til Hinnerupetapens linjeføring og til det markante Parker & Rejs-anlæg, som markerer porten til Aarhus Nord. Næste skridt bliver den VVM-undersøgelse, der skal udarbejdes for etapen.

Lang vej til den endelige beslutning
Letbaneetapen til Hinnerup bliver 8,2 kilometer lang og løber mellem Hinnerup Station og Lisbjerg. Undervejs bliver der seks standsningssteder. Udover standsningsstedet ved Parker og Rejs-anlægget har Favrskov Kommune særligt fokus på standsningsstederne på Hinnerup Station og i Søften.

Forslaget til Letbanens linjeføring mellem Hinnerup og Lisbjerg samt dens muligheder og konsekvenser på bymiljøerne bliver formelt sendt i offentlig høring medio 2015.

Tidsplanen er herefter, at byrådene i de to kommuner i slutningen af året kan træffe beslutning om, hvorvidt politikerne ønsker at få udarbejdet en VVM-redegørelse for letbaneetapen til Hinnerup. Selve VVM-redegørelsen vil i så fald skulle udarbejdes i 2016, så en endelig beslutning om en Hinnerupetape kan træffes i 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094