23948sdkhjf

Stark-ejer tager markedsandele

Trods fortsat udfordrende markedsbetingelser voksede DT Group pænt i første halvår af 2014/2015.
DT Group omsatte i første halvår for 1,190 mia. euro (8,9 mia. kr.) svarende til en vækst på 10 procent sammenlignet med året før. 7 procentpoint af disse kan tilskrives opkøb af blandt andet finske Puukeskus i februar 2014.

De resterende 3 procents vækst er ifølge DT Group højere end den generelle markedsvækst i Norden, og det skyldes vækst i Danmark, Norge og Sverige, mens koncernens aktiviteter i Finland fortsat viser tilbagegang.

Driftsresultatet endte på 28 mio. euro (209 mio. kr.), hvilket er 10 mio. euro (75 mio. kr.) lavere end i samme periode i 2013/2014. Tilbagegangen skyldes hovedsageligt en stigning i driftsomkostningerne på 12 procent, hvoraf de 6 procentpoint dog kunne henføres til opkøb.

- På trods af det fortsat meget udfordrende marked i Norden leverede vi en stærk toplinje-vækst. Vi fortsatte vores markante investeringer i kundeservice og opgradering af forretningsmodeller i alle forretningsenheder i tråd med vores strategi. I lyset af det barske marked er vi forholdsvis tilfredse med resultatet i første halvår siger CEO Ole Mikael Jensen.

- Markederne i Norden er fortsat udfordrende med overkapacitet, og vi forventer ingen større forbedring i den nærmeste fremtid. Vi tror dog stærkt på vores vækststrategi, og vi vil fortsætte vores investeringer i mennesker, it og koncepter for at transformere industrien, hente markedsandele og øge overskuddet, siger Ole Mikael Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109