23948sdkhjf

Flügger nedjusterer efter omsætningsdyk

Svag efterspørgsel og faldende valutakurser får koncernen til at nedjusterer.
Flügger havde et omsætningsdyk på ni procent i tredje kvartal, der omfatter månederne november, december og januar. Den negative udvikling kan tilskrives fortsat svag efterspørgsel, faldende valutakurser, hvor den svenske krone faldt med seks procent og den norske krone med fire procent. Koncernen skiftede i starten af december ERP-system, hvilket medførte væsentlige problemer, som koncernen fortsat kæmper med. Det skriver Flügger-koncernen i sin delårsrapport.

Udviklingen gør, at Flügger nedjusterer forventninger til omsætningen i 2014/2015-regnskabet med 100 millioner kroner til 1,9 milliarder kroner. EBIT nedjusteres også fra intervallet 100-120 millioner til 85-75 millioner kroner.

Samlet de første ni måneder af regnskabsåret 2014/15 dykkede koncernsalget med tre procent i Danmark, seks procent i Sverige og syv procent i Norge.

Salget stiger i Polen og Kina
Uden for Norden, det vil sige primært Polen og Kina, voksede omsætningen med fem procent. Koncernens resultat efter skat blev 54 millioner kroner kontra 68 millioner kroner i samme periode sidste år.

Flügger har i forretningsårets første ni måneder genereret et positivt cash flow på 147 millioner kroner. Egenkapitalen er på 847 millioner kroner, hvilket er ni millioner kroner mere end i starten af forretningsåret svarende til en soliditetsgrad på 74 procent, hvilket er en stigning på tre procent i forhold til samme tidspunkt i sidste regnskabsår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125