23948sdkhjf

46 lejligheder på vej i hjertet af Aarhus

Ejendomsselskabet Bricks går i gang med at renovere to sammenhængende ejendomme på Frue Kirkeplads.
To sammenhængende ejendomme med adresser på Klostertorvet, Frue Kirkeplads og Vestergade i Aarhus midtby er netop blevet overtaget af ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks, der vil ombygge dem til 46 ejerlejligheder på mellem 45 og 75 kvadratmeter. Herudover skal hele stueetagen omdannes til en stor restaurant i to etager.

Den store rødstensejendom på Klostertorvet/Frue Kirkeplads blev i begyndelsen af det 20. århundrede opført af den aarhusianske grosserer Hans Frederik Schourup til at rumme firmaet ”Hans Schourup & Jyllands Stål- og Maskinforretning A/S”.

Senest har det smukke gamle hus været hovedsæde for advokatfirmaet Bech-Bruun, der sidste år flyttede til en nybygning i Værkmestergade ved Aarhus Hovedbanegård.

Den hvide ejendom på adressen Vestergade/Frue Kirkeplads har tidligere rummet en række liberale erhverv, men bliver i fremtiden ejerlejligheder af samme størrelse som nu. Kun en landsinspektør fortsætter med at have kontorer i den herskabelige ejendom.

Hele komplekset støder op til gågaderne i centrum, men ligger alligevel lyst og åbent med de grønne områder omkring Vor Frue Kirke.

Nyt liv til bydelen
Bricks har bedt arkitektfirmaet Luplau & Poulsen skabe den nye indretning af de attraktive ejendommes knap 6.000 kvadratmeter. Det betyder, at rødstensejendommen på Klostertorvet bringes tilbage til sit tidligere udseende, hvor vinduerne i stueetagen føres helt ned til jorden. Samtidig åbner man for dagslys ned
til restaurantdelen i kælderen, som man kender det fra restauranterne bl.a. i Skolegade tæt ved åen.

- Vi vil give nyt liv til den lidt støvede og tillukkede advokatejendom, der med en restaurant i hele stueetagen i den tidligere arkivkælder og 46 eksklusive ejerlejligheder vil blive et nyt mødested i byen, fortæller Martin Busk, der er direktør og medejer af Bricks A/S.

Hele ombygnings- og renoveringsprojektet sættes i gang så snart det sidste papirarbejde er på plads. Efter planen vil det betyde, at de nye ejere kan flytte ind primo 2016, mens restauranten ventes at åbne ultimo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109