23948sdkhjf

Nye energihåndværkere klar til forårsopgaver i Syddanmark

I går blev 15 nye energihåndværkere hædret med diplomer for deres indsats på efteruddannelsen ”Mester i Energi”.
Energihåndværkerne fra Vejen, Billund og Kolding er nu rustet til at gå foråret i møde med en helt ny tilgang til det lokale marked for energirenovering.

Deres nye viden om energi skal fremover komme de private boligejere til gode og sætte skub i den lokale erhvervsvækst.

Der er tale om en ren win-win situation for både kommuner, erhvervsliv og private boligejere, når energihåndværkerne tager fat. Boligejerne får en håndværker, der rækker ud over egne faggrænser og kan se boligens muligheder som en helhed. De energirenoveringsopgaver som boligejerne i Kolding, Vejen og Billund forventes at sætte i gang i år vil være med til at løfte de lokale byggefag, og ved at boligtilstanden bedres og energiforbruget sænkes bidrager det positivt til kommunernes energi-, klima- og miljømål.

Lokale vækstmuligheder
Håndværkerne øjner nye muligheder for lokal vækst og for at skabe udvikling i egen forretning. ”Kurset har åbnet min øjne for et marked indenfor energirenovering. Jeg har allerede fået tilknyttet en mentor og fået øjnene op for betydningen af marketing og synliggørelse. Jeg har fået tilknyttet en pr-medarbejder og vil i gang med at gøre strømline markedsføringen af min virksomhed. Jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg vil med mit firma og har besluttet, at jeg gerne vil lave specialopgaver og energirenovering samt starte produktion af energivenlige huse”, siger Dennis Bruun, tømrer i DB Træbyg fra Vejen.

- Jeg har fået masser af inspiration og viden på kurset omkring energioptimering, nye samarbejdsmuligheder samt salg. Jeg er blevet klar over, at jeg vil arbejde med grøn energi området,- jeg har således allerede valgt at ansætte en ekstra konsulent med fokus på energiløsninger. Mit firma har en grøn butik, som nu vil satse på energiløsninger, siger Henrik Terp Madsen fra el-firmaet Knud Jørgensen El i Billund

Netværk er vejen frem
Ud over de nye kompetencer, har håndværkerne med uddannelsen også fået opbygget nye netværk på tværs af fag, og det betyder en lettere indgang til at løse en tværfaglig opgaveløsning, som i sidste ende kommer boligejerne til gode. Energihåndværkerne henviser mere aktivt til hinanden for at hjælpe kunden mest muligt og for at kunne tilbyde samlede energiløsninger. Kurset har i høj grad fået håndværkerne til at tænke anderledes når det kommer til deres egen forretning.

Mikael Stark Henriksen, Energi-Byg i Christiansfeld har arbejdet med Grøn drift igennem mange år. Mikael har planer om at videreuddanne sig til BedreBolig-rådgiver så snart muligheden kommer. Energirenovering skal være en god forretning, men samtidig ser han arbejdet for miljøet som en personlig mærkesag.

- Uddannelsen har givet et mig et indblik i, hvordan boligen kan energiforbedres og jeg har fået værktøjer til at kunne hjælpe kunden med at se på boligøkonomien på en anden måde, fortæller Mikael Stark Henriksen om uddannelsen som energihåndværker.

Leif Jørgensen, Projektleder ved Kommunale Ejendomme i Billund Kommune, ser også store muligheder i de nye energihåndværkere og deres udvidede kompetenceområde.

- Med kursusbeviset i hånden kan de nu markedsføre sig som energihåndværkere. På kurset har håndværkerne fået sat emnet energirenovering i et større perspektiv. Og i mødet med kunden har de lært at give de opgaver videre, der ikke kun er relevante for den enkelte selv. På den måde kan håndværkerne hjælpe hinanden, for selv om de på en måde er konkurrenter, er det nødvendigt at samarbejde, fortæller Leif Jørgensen.

Uddannelsen er arrangeret i et fælles samarbejde mellem Kolding og Billund kommuner, Udvikling Vejen, IBC Kurser og CLEAN Grøn Erhvervsvækst. Håndværkerne vil nu indgå på "Håndværkerlisten".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109