23948sdkhjf

3,5 millioner til aktivitetsområde i Låsby

Lokale og Anlægsfonden støtter projektet til regnvandsopsamling.
I Låsby i Skanderborg Kommune bliver et nyt område til opsamling af regnvand også til et af landets første aktivitetsområder med stort fokus på udendørs crossfit-træning. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 millioner kroner.

"Blochs grund" i Låsby bliver omdannet til et parkområde med bassiner til regnvandsopsamling og en række forskellige aktivitetsmuligheder målrettet både meget aktive crossfitudøvere og mere afslappet motion og ophold. Området var tidligere et erhvervsområde for virksomheden J.U. Bloch & Søn, der lukkede i 2005.

I Låsby savner man et fælles udendørs samlingssted, som det ellers kendes fra de fleste byer. I en række år har Blochs grund derfor været stedet, hvor byens fællesskab kunne foregå fx til Skt. Hans bål eller når idrætsforeningens medlemmer skulle være aktive under åben himmel.

Problemet med Blochs grund og området omkring grunden er, at det er sårbart overfor de mere hyppige pludselige regnskyl med store mængder vand, der rammer Danmark som følge af klimaforandringerne. Det betyder, at der er stor risiko for oversvømmelser af såvel grunden som de omkringliggende bygninger. Derfor besluttede Skanderborg Kommune, at Blochs grund skulle ændres til et område, der kunne opsamle de stigende mængder regnvand.

Lokale og Anlægsfonden har tidligere taget initiativ til en række projekter, hvor kommunale tekniske anlæg udvikles til også at være rekreative opholdsområder og aktivitetspladser. Derfor blev fonden inviteret med i udviklingen af projektet i Låsby, som fonden nu har valgt at støtte økonomisk.

Søer, crossfit og udflugtsmål for plejecenteret
Bassinerne i det nye parkområde bliver udformet som små naturligt udseende søer med bevoksning. Til dagligt vil søerne rumme en mindre mængde vand, som dog kan udvides helt op til 25.000 kubikmeter ved de størst tænkelige regnskyl. En 700 meter lang sti omkring området vil binde otte aktivitetsområder sammen.

Aktivitetsområderne er udviklet i nært samarbejde med lokale crossfit-eksperter, hvilket sikrer, at denne kombination af styrke- og konditionstræning vil kunne dyrkes bedst muligt. Det bliver et af landets første eksempler på et aktivitetsområde, der særligt designet til denne voksende motionsform. Der bliver dog også plads til 400 meter asfalteret stiforløb til skateboards og løbehjul.

Området vil dog i de tidlige dagtimer finde langt mere rolige brugergrupper, da det også bliver et udflugtsmål for det lokale plejecenter. Eleverne på Låsby Skole vil også jævnligt benytte området til både undervisning og aktivitet.

I alt koster projektets aktivitetsfaciliteter 14 mio. kr. at etablere. Skanderborg Kommune støtter med 4,131 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden har netop bevilget 3,5 millioner kroner til projektet. Projektet er tegnet af Labland Arkitekter.

- Låsby får et markant løft. Byens borgere har længe efterspurgt et sted at mødes, hvor vi kan dyrke traditioner og samles på tværs af generationer. Let adgang til at dyrke motion i det daglige og til at dyrke udendørs sport på højt niveau bliver helt unikt. De fælles historier, der med tiden vil udspringe af aktiviteter i området, vil styrke sammenholdet i Låsby. Outdoor crossfit-konceptet vil uden tvivl give Låsby en helt ny identitet, siger Mette Hoeck Klausen, formand for Låsby Borgerforening, om projektet.

Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, tilføjer:

- Projektet er et flot eksempel på, hvordan fremsynede kommuner og borgere kan tænke de nødvendige tekniske anlæg til regnvandsopsamling sammen med udvikling af ny aktivitets- og opholdsområder i byerne. I dette tilfælde er der endda udviklet et landets første større aktivitetsområder til den nye træningsform crossfit, som mange andre små og store byer vil kunne blive inspirerede af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093