23948sdkhjf

Svømmehal udvider i Vejen

Lokale og Anlægsfonden giver to millioner til Vejen Idrætscenter.
Vejen Idrætscenters svømmehal udvides med en række nye oplevelsesmuligheder, der skal gøre svømmehallen endnu mere attraktiv for de eksisterende brugere og tiltrække helt nye brugergrupper. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med to millioner kroner.

Idrætscenteret i Vejen er kendt for at være et af de mest nytænkende og initiativrige af slagsen i Danmark. Igennem årene er centeret blevet moderniseret flere gange, så aktivitetstilbuddene passer med danskernes skiftende idrætsmønstre.

Nu er turen kommet til at gøre noget ved mulighederne i idrætscenterets svømmehal fra 1981.

Blå plads, helsebad og årstidstemperaturer
Svømmehallens eksisterende omklædning, depotrum og gangearealer bliver bygget om. Der tilføjes 517 m² tilbygning og et 300 m² stort udeareal på idrætscenterets sydlige side i forlængelse af svømmehallen. De nye bade- og wellnessfaciliteter bliver etableret både som indendørs og udendørs rum.

Indendørs kommer der et helsebad på 282 m² med varmtvandsbassin, saltvandsbassin og et træningsareal til bløde bevægelsesformer som fx yoga. Helsebadet får også en mindre japansk gårdhave. Et nyt "relax-område" på 121 m² etableres med spa og værestedsfaciliteter.

Udendørs anlægges et udeområde kaldet "Den blå plads". Udeområdet bliver på 300 kvadratmeter og vil indeholde et stort udendørs motions- og styrketræningsområde, udebrusere, sauna med bålsted, varmtvandsbassin samt "Årstidernes bad", der bliver et 28 kvadratmeter stort bassin med modstrømsdysser og vandtemperaturer, der skifter med årstiderne, og derfor også vil blive brugt til vinterbadning.

Endelig anlægges et nyt motionslokale på 114 kvadratmeter i tilknytning til "Den blå plads".

I alt koster projektet 18,9 millioner kroner at etablere. Vejen Idrætscenter finansierer heraf de 3,2 millioner selv og låner 12,5 millioner.

Projektet er udviklet af JN Arkitektur og ConPro rådgivende ingeniører med faglig sparring fra Keinicke & Overgaard Arkitekter.

- Åbenhed og tilgængelighed er afgørende for udvikling af Vejen Idrætscenter. Ved at samle de nye vandaktiviteter for indendørs og udendørs brugere i nye omgivelser, smelter træning på land og i vand sammen, og det vil øge interessen blandt flere brugergrupper.. Der skal være kort vej fra løbesko i skoven eller på løbebåndet i centeret til svømning, genoptræning eller wellness i bassiner med forskellige muligheder og kvaliteter, siger Jakob Sander, centerleder i Vejen Idrætscenter, om projektet:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143