23948sdkhjf

BIG rådgiver om fremtidens Billund

Bjarke Ingels Group og UiWE er valgt som rådgiver for arbejdet med den nye visionsplan for Billund By.
I december måned offentliggjorde Billund Kommune, Realdania og Kirkbi, at de går sammen om at skabe en ny visionsplan for Billund By. En plan, der skal synliggøre byens særlige karakter som en by, hvor leg, læring og kreativitet er omdrejningspunktet.

Siden har parterne arbejdet intenst med at formulere, hvad der skal indgå i visionen, og nu er de rådgiverfirmaer valgt, der skal arbejde videre med visionsplanen.
Hovedrådgiver bliver BIG - Bjarke Ingels Group, mens UiWE bliver underrådgiver.

- Med BIG og UiWE får vi rådgivere med international ekspertise, og valget understreger at vi har høje ambitioner på Billunds vegne, siger Borgmester Ib Kristensen fra Billund Kommune.

Undersøgelser i byen
BIG, der også står bag LEGO House opererer i krydsfeltet mellem arkitektur, design, byudvikling og research. UiWE er et kulturdesignbureau, der forbinder design- og kulturekspertise for at skabe rodfæstede løsninger for byer, organisationer og virksomheder.
Senest har UiWe udviklet en ny belysningsplan for København, lavet midlertidig byudvikling for Carlsberg og brugerdreven byudvikling i Kalingrad for Nordisk Ministerråd og kortlagt deleøkonomiske interesser for Volkwagens Visitor Center Autostadt.

UiWE bliver synlig i Billund i nærmeste fremtid, når bureauet går i gang med forskellige undersøgelser i byen. Undersøgelserne vil munde ud i en række analyser som BIG vil bruge i deres udvikling af visionen.

Aktuelle udviklingsprojekter i Billund
Den nye visionsplan skal tage udgangspunkt i visionen for Billund som Børnenes Hovedstad og derudover forholde sig til tre store, aktuelle udviklingsprojekter: Lego House, som er under opførelse i Billund midtby. Idefasen til to nye jernbanestationer ved Billund Lufthavn og tæt på de store turistattraktioner, som er i gang.
Desuden er plangrundlaget for Nordeuropas største Quality Outlet ved Lalandia også på plads.

Det er tre meget store og konkrete projekter blandt mange andre, som vil øge tilstrømningen til Billund by, hvor der i forvejen kommer over tre millioner gæster hvert eneste år for at besøge turistattraktionerne Legoland, Lalandia eller for at rejse til og fra lufthavnen.

Udviklingen af visionsplanen gennemføres i perioden fra december 2014 til ultimo 2015. Budgettet for visionsplanen er på 5 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094