23948sdkhjf

Fald i byggesektorens forventninger

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra 3% i december til 1% i januar. Byggeriets forventninger er nu tæt på nul, men dog fortsat positive
Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra 3% i december til 1% i januar, korrigeret for sæsonudsving. Byggeriets forventninger er nu tæt på nul, men dog fortsat positive. Indikatoren er en sammenvejning af forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning.

De sæsonkorrigerede indikatorer for beskæftigelse og omsætning er begge uændrede fra december til januar. Indikatoren for beskæftigelse er 2%, mens indikatoren for omsætning er 4%. Indikatoren for ordrebeholdning er faldet fra 6% til 1%.

Virksomheder, der repræsenterer 20% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af december, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegrænsninger. Det er et fald i forhold til sidste måned, hvor det tilsvarende tal var 24%.

Samlet set vurderer bygge- og anlægssektoren, at den faktiske udvikling for beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation for perioden oktober til december har været omtrent som forventet. For vvs-installatører har den faktiske udvikling i både beskæftigelsen, omsætningen og tilbudspriser ved licitationen været bedre end forventet.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094