23948sdkhjf

Lindpro tredobler overskuddet

En ny strategiplan bærer frugt for teknikentreprenøren, som kom ud af regnskabsåret 2014 med pæn vækst på bundlinjen.
2014 blev et godt år for Lindpro, som trods en nedgang i omsætningen præsterede at tredoble indtjeningen til et niveau på 28,2 mio. kr. før skat.

- Vi følger en nøje planlagt strategi, som nu begynder at vise sin effekt med et ganske tilfredsstillende resultat. Når omsætningen er faldet, så skyldes det primært, at fire af de største entrepriser, vi har vundet og budgetteret med, hver er blevet skubbet med 8-10 måneder, siger Peter Kaas Hammer, der i slutningen af juli 2013 erstattede Michael Højgaard som adm. direktør i Lindpro, til Building Supply.

Strategiplan får stor del af æren
Få måneder efter sin ansættelse var Peter Kaas Hammer med til at udtænke og eksekvere den strategiplan, der tog effekt fra starten af 2014 og som ventes at løbe frem mod udgangen af 2015.

- I mellemtiden har konjunkturerne ikke ændret sig, så jeg vil tillade mig at tilskrive fremgangen en del af de ting, vi lagde i vores strategiplan, som vi fortsat følger næsten til punkt og prikke. Kort fortalt handler den om, at alle kunder skal serviceres bedst muligt. Samtidig skal vi være konkurrencedygtige og eksekvere på en effektiv måde i et marked, der fortsat er kendetegnet ved lave prisniveauer, forklarer Lindpro-direktøren.

Risikohåndtering i tre step
Risikohåndtering er på få år blevet et nøglebegreb for flere virksomheder i byggebranchen, og Lindpro er ingen undtagelse. Hos Glostrup-entreprenøren bliver processen opdelt i tre hovedområder, som alle skal vinges af med flueben, før en opgave bliver interessant.

- Vi ser på den tekniske kompleksitet og vurderer, om opgaven passer til Lindpro og de kompetencer, vi har. Dernæst vurderer vi, om vi kan ramme en pris, hvor vi er konkurrencedygtige. Og så ser vi på det juridiske i forhold til, at baggrunden for opgaven hænger sammen og er acceptabel, opsummerer Peter Kaas Hammer.

Forventer øget vækst i år
Hvis en opgave består krydstjekket, går Lindpro til gengæld helhjertet ind i jagten for at vinde. Det har teknikentreprenøren fra Glostrup haft held med i en grad, så ordrebogen for 2015 allerede er godt fyldt. Kombineret med en stadig mere trimmet og effektiv organisation gør det, at forventningerne til indeværende regnskabsår allerede er høje.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg regner med en større forretning og et overskud, som er større end i 2014. Det er en logisk følge af de aktiviteter, vi har i øjeblikket, set i forhold til strategiplanen, konstaterer Peter Kaas Hammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094