23948sdkhjf

64 byggekonkurser i marts

Konkurstallet i marts bryder med den positive tendens, og facit for første kvartal er dermed mere negativt end sidste år.
Antallet af konkurser i den danske byggesektor steg bemærkelsesværdigt til 64 i marts 2015 efter at være faldet de seneste to måneder.

Med de mange marts-konkurser lander det samlede antal virksomheder, der har måttet dreje nøglen om i første kvartal, på 141, og det er hele 16,5 procent flere end i første kvartal sidste år.

- Selvom mange virksomheder knækkede nakken i marts måned, så skal man dog huske på, at antallet af konkurser varierer meget fra måned til måned. Men når det er sagt, så vidner det også om, at 2015 igen bliver et hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, hvor vi i Dansk Byggeri forventer en nedgang i både aktiviteten og beskæftigelsen. Det vil utvivlsomt lægge pres på mange virksomheder, siger Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent hos Dansk Byggeri.

Selvom antallet konkurser i marts – og i første kvartal som helhed – overstiger udviklingen i 2014, så forventer Dansk Byggeri, at det samlede antal byggekonkurser i 2015 vil ende under de 526 konkurser som ramte branchen i 2014.

- Samlet set forventer vi små 500 konkurser i 2015, hvilket er en anelse færre end i 2014. Selvom aktiviteten falder i branchen, forventer vi et lille konkursfald, da virksomhederne har skåret overflødigt fedt væk og er blevet skarpere og mere kritiske i deres tilbudsgivning. Virksomhederne fremstår derfor i bedre form end tidligere i krisen, siger Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094