23948sdkhjf

Eurotag tjener penge på afskåret tagpap

Virksomheden sender snart 100 tons afskåret tagpap til producenten i Belgien.
Et projekt under Region Midtjylland har skubbet Eurotag det sidste stykke, der har gjort, at virksomheden nu sender afskåret tagpap retur til producenten Derbigum i Belgien.

- Vi havde talt om, at vi skulle i gang med projektet, fordi vores leverandør har et anlæg til at genanvende tagpaprester, fortæller administrerende direktør Peter Kranz.

Ikke en guldranet forretning
Nu gør virksomheden en god forretning. På lageret står cirka 100 tons tagpap, der er indsamlet hos virksomhedens 40 forhandlere, klar til at blive sendt retur til Belgien.

- Det er ikke en guldranet forretning, men det giver mening for os, for Derbigum og ikke mindst for miljøet, siger Peter Kranz.

Region Midtjyllands projekt ”Rethink Business” har hjulpet Eurotag med at få konsulentbistand. Her har Cowi lavet en række udregninger for tagpap-forhandleren, og de viser, at miljøbelastningen ved transporten til Belgien ikke er nær så høj, som den miljømæssige gevinst, der findes ved genanvendelsen.

Administrativt helvede
Lovgivningen på området er dog gammeldags. Det betyder, at Eurotagskal stille en bankgaranti for hvert vognlæs. Samtidig skal alle tre landegrænser varskos om transporten.

- Det er administrativt helvede, siger den administrerende direktør.

Det har taget otte-ni måneder at samle de 100 tons sammen hos Eurotags afdelinger i Aarhus og Brøndby, og Peter Kranz vurderer, at det er under ti procent af det solgte tagpap, der kommer tilbage som afskåret materiale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11