23948sdkhjf

Præfabrikation kan give et produktivitetsløft

Industrialisering kan løfte produktiviteten, hvis byggeriet udnytter mulighederne i præfabrikation.
Derfor arrangerede Bygherreforeningen, AlmenNet og Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter tirsdag en konference, der skal få byggeriet til at se lyset i præfabrikering.

- Vi skal væk fra idéen om, at bygninger har bedst af at blive bygget på byggepladserne. Der ligger et stort potentiale for effektivisering gemt her, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen.

Industrialisering skal udnyttes bedre i byggeriet, mener arrangørerne bag konferencen ”Bedre, billigere og hurtigere” Bygherreforeningen, AlmenNet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der blev afholdt i tirsdags.

Konferencen sætter fokus på mulighederne for industrialisering i byggeriet og de fordele, der er ved præfabrikation i byggeprocessen. Et område der er begrænset kendskab til og viden om i Danmark.

- Der ligger et stort potentiale for effektivisering i byggeriet her, og vi skal væk fra idéen om, at bygninger har bedst af at blive bygget på byggepladserne. Det er ofte både billigere og bedre at producere så mange elementer som muligt inden opførelsen og så fragte dem til pladsen, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen.

Inspiration fra udlandet skal gøre op med fordommene om præfabrikering
At præfabrikation ikke er særligt udbredt i Danmark skyldes en frygt for at bygninger kommer til at ligne 70’ernes betonbyggerier, mener Bygherreforeningen.

- Desværre oplever vi en vis berøringsangst med området, fordi der ofte bliver sat lighedstegn mellem 70’ernes kolde betonbyggerier og præfabrikerede elementer. Det er ret ærgerligt, for udviklingen har betydet, at der er masser af spændende muligheder i dag, siger Henrik L. Bang.

For at punktere den fordom kom der inspiration fra det østrigske arkitektfirma Baumschlager & Eberle, som er blandt verdens førende inden for bæredygtig industrialisering og præfabrikation. Den hollandske arkitekt Willem Bruijn, som er Managing Partner, fortæller på konferencen om de muligheder, der er i at forproducere store dele af bygninger, og hvordan man samtidig bevarer den arkitektoniske kvalitet.

- Vi håber, at vi med konferencen kan vise byggeriet de mange muligheder, der er i industrialisering, og det at anvende præfabrikation i byggeprocessen. Det udgør en vigtig vej til det løft i produktivitet og effektivitet som byggeriet har brug for, siger Henrik L. Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109