23948sdkhjf

Dansk Byggeri Hovedstaden og kommuner har fælles lærlinge-mål

I Hovedstadsområdet er der 7 kommuner, der allerede har en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Hovedstaden.
Rødovre Kommune indgår partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Hovedstaden, og de er ikke alene. Kommunen bliver en del af landets første fælles partnerskabsaftale mellem i alt fem kommuner.

Dansk Byggeris netværk og kontakt med virksomhederne er en stor fordel, når det gælder om at finde praktikpladser til unge på de byggefaglige erhvervsuddannelser, og det er et af formålene med en partnerskabsaftale.

Over de sidste tre år, er andelen af unge på bygge- og anlægsindgangen, der får en praktikplads i gennemsnit 10 procent højere hvert år i partnerskabskommunerne. Det viser en optælling af praktikstatistikker lavet af Dansk Byggeri. Højdespringeren er Høje-Taastrup Kommune, hvor det i 2014 lykkedes hele 80 procent af de praktikpladssøgende at komme i praktik i en virksomhed.

Denne effekt har betydet, at Rødovre Kommune slutter sig til Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommuner og indgår i det fælles partnerskab på tværs af kommunegrænserne.

- Vi er nødt til at skabe flere praktikpladser og skabe større interesse for vores faglærte uddannelser, hvis vi skal undgå en mangel på kvalificeret arbejdskraft allerede om få år. Når kommunerne samarbejder med Dansk Byggeri, erhvervsskolerne og Ungdommens Uddannelsesvejledning, så når vi i fællesskab hele vejen rundt om kommunernes unge. Vi håber, at så mange kommuner som muligt følger trop og vil være med til at samarbejde om den fælles udfordring, for vi har brug for dygtige unge i vores branche, siger Søren Tscherning, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

Statistikken for praktikaftaler er opgjort til og med november 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079