23948sdkhjf

C.F. Møller tegner anlæg til 185 millioner

Arkitektfirmaet står bag designet af Danmarks største pumpestation til spildevand – et 7.400 m² stort byggeri med to tryktårne på hver 24 meter.
Med grønne tage og to karakteristiske tryktårne på 24 meter bliver den nye pumpestation på Kløvermarksvej i København en selvstændig pendant til den oprindelige pumpestation – en historisk bygning fra 1901, opført efter tegninger af stadsarkitekt Ludvig Fenger.

Som underrådgiver for Krüger har C.F. Møller ansvaret for samtlige landskabs- og bygningsarkitektoniske ydelser på det 7.400 m² store byggeri.

Opsamling af tag- og overflade vand er tænkt som en central del af områdets driftsmæssige og visuelle profil. Syd og nord for selve pumpestationen anlægges to cirkulære ’haver’, som både bliver et rekreativt udeareal for de ansatte og samtidig får til formål at opsamle regnvand.

Pumpestationen, som bliver Danmarks største til håndtering af spildevand, har et budget på 185 mio. kr. og skal stå færdig i 2017. Form og tidsplan for selve byggeriet er endnu ikke fastlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094