23948sdkhjf

Ikea vil åbne 37.000 kvm. stort varehus i København

Går alt efter planerne, kan møbelkæden indvie landets sjette Ikea varehus ved Dybbølsbro på Vesterbro i København i slutningen af 2018.
Ikea Danmark er et skridt nærmere at åbne varehus nummer seks på dansk jord, som samtidig bliver det første af slagsen i det centrale København med en placering ved Dybbølsbro på Vesterbro.

Fakta om varehuset


• Varehuset vil gå ca. 20 meter op i højden over Dybbølsbros niveau, vil være ca. 70 meter bredt og over 200 meter langt

• Det bliver et city-varehus på ca. 37.000 kvadmeter med fuldt sortiment. Det er samme størrelse som det hidtil største Ikea-varehus på dansk jord, der ligger i Taastrup

• Varehuset bliver Ikeas bæredygtige flagship store

• Ikea har planer om et grønt område og en multibane på taget til alle former for boldspil

Det ligger fast, efter møbelkæden og Københavns Kommune har formuleret en startredegørelse for projektet, som samtidig vil kræve en ændring af Københavns Kommunes lokalplanen for området.

- Et city varehus på en central beliggenhed i København har længe stået højt på vores ønskeseddel. Vi vil gerne tættere på københavnerne og imødekomme det store ønske, som vores københavnske kunder de sidste mange år har udtrykt – nemlig at vi kom tættere på, siger Dennis Balslev, administrerende direktør i Ikea Danmark.

Lokalplansændring eneste reelle forhindring
Foruden startredegørelsen er projektet kommet nærmere sin påbegyndelse, efter Ikea Danmark er blevet enig med DSB Ejendomme om at køb af den tomme grund, hvorpå varehuset skal ligge. Et endeligt salg er dog endnu betinget af begge parters bestyrelsesgodkendelser.

En lokalplansændring ligner dermed den sidste, reelle forhindring for Ikea Danmark, da det 37.000 kvadratmeter store varehus afviger markant fra lokalplanens krav om ”spredte og enkeltstående større bygninger”.

Ikea-direktør Dennis Balslev mener dog, at Ikea Danmarks grønne profil er et vægtigt argument for at vedtage en ny lokalplan for området.

- Vi glæder os til at blive en aktiv del af byen og medvirke til at bringe nyt liv til området. Sammen med en anden partner vil vi kigge på mulighederne for at skabe f.eks. boliger og kontorfaciliteter samt et grønt og spændende udeliv. Jeg er overbevist om, at området vil blive attraktivt for de mange mennesker, når vi forhåbentligt kan byde velkommen i 2018, siger han.

Tidsplan: Fra idé til varehus

Ikea Danmark afventer nu, at Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune tager stilling til startredegørelsen på et møde den 27. april 2015. Herefter følger de interne høringer, før et forslag til en ny lokalplan forventes fremlagt ultimo 2015.

I løbet af første kvartal af 2016 vil lokalplanen komme i offentlig høring, så projektet kan vedtages i juni 2016, hvis ikke der tilstøder forhindringer.

Ifølge Ikea Danmark vil det betyde, at det nye varehus i det centrale København kan indvies med udgangen af 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094