23948sdkhjf

Digitale Dage giver værdifuld erfaring

Studerende og virksomheder får i disse dage en forsmag på, hvordan blandt andet 3D-modellering i fremtiden kan gøre byggeriet mere effektivt.
I takt med at verden får flere og flere muligheder med it, så gør byggebranchen det også, og i fremtiden vil digitale værktøjer spille en større og større rolle, når der skal planlægges og designes nye byggerier.

Både studerende og virksomheder har mulighed for at prøve disse værktøjer af på ’De Digitale Dage’, som åbnede onsdag i Aalborg.

- I år har vi fået erhvervslivet med som en aktiv del af processen, så virksomhederne kan få noget praksiserfaring med de nye digitale muligheder inden for byggeriet, siger Flemming Grangaard, chefkonsulent i Dansk Byggeri og med i projektets styregruppe.

Dyster om bedste bud på en totalentreprise
Arrangementet bliver kaldt ’Danmarks praktiske eksperimentarium’, og her dyster fire hold af studerende fra byggefagene om at komme med den bedste ide til renoveringen af Aalborgs gamle spritfabrik fra 1931. Som hjælp kan de studerende trække på viden og erfaring fra repræsentanter for en række af branchens store virksomheder. Intentionen er at give både virksomheder og studerende et bedre indblik i, hvad de digitale redskaber kan i praksis.

’De Digitale Dage’ løber af stablen for sjette år i træk og kan på fredag kåre en vinder af konkurrencen. Konkurrencen er arrangeret af blandt andre Dansk Byggeri, Aalborg Universitet og UCN - University College Nord.

- Konkurrencen bliver kørt som fire bud på en totalentreprise, og de bliver vurderet på de samme parametre, som hvis det var et reelt udbud. Det er god erfaring at have med sig for både virksomheder og studerende, siger Flemming Grangaard.

At trække på samme hammel
Gennem de senere år er byggebranchen blevet mødt med et ønske om mere it og kommunikation i byggeprocessen. Eksempelvis kræver IKT-bekendtgørelsen, at bygherrer på offentlige og almene byggeprojekter skal leve op til nogle krav inden for informations- og kommunikationsteknologi.

- Vi startede jo det her projekt i sin tid for at alle kunne trække på samme hammel, når det kommer til en digitalisering af byggeprocessen. Her har vi samlet både virksomheder og studerende, så de i fællesskab kan gøre sig erfaringer og gøre fremtidens byggeri endnu mere effektivt, siger Flemming Grangaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094