23948sdkhjf

Vedbæk Nordstrand stormsikres for syv millioner

Et enigt Miljø- og Teknikudvalg har besluttet, at Vedbæk Nordstrand nu skal fremtidssikres mod storme.
Rudersdal Kommune sikrer nu Vedbæk Nordstrand, så strandens sand ikke skylles i havet igen, som det senest skete, da stormen Egon hærgede i januar 2015.

Et enigt Miljø- og Teknikudvalg besluttede nemlig onsdag at bruge knap syv mio. kr. på et samlet projekt, der fremtidssikrer den populære badestrand.

- Jeg er glad for, at et samlet udvalg bakker op om, at vi nu får sikret et af vores største og skønneste rekreative områder her i kommunen. Vi har allieret os med eksperter, der har rådgivet om strandens opbygning og fundet en sandkvalitet, som bliver liggende også i de værste storme. Det koster, men vi er enige om at finde pengene, så vi bevarer et helt centralt og elsket sted i kommunen, siger formand for miljø- og teknikudvalget i Rudersdal Kommune Court Møller.

Arbejdet med at sikre stranden er i fuld gang. Lige nu etableres en høfde på nordsiden af stranden, og som afgrænsning mellem stranden og den grønne plæne anlægges en skråning af hele sten. Her fyldes op med vækstmateriale, som sås til, så skråningen får et grønt udseende.

Nødvendigt med ny slags sand
Herefter genopfyldes stranden med nyt sand, som ikke er så fint og derfor er mere modstandsdygtigt over for vejr og vind.

Denne type sand er nødvendig, vurderer Dansk Hydraulisk Institut, der har størst ekspertise i opbygning af strande. Selv om der bliver etableret en høfde, vil påfyldning af et tyndere lang af almindeligt sand blive skyllet bort igen ved den første efterårsstorm, svarende til Egon.

Det nærmeste sted, hvor man finder denne type sand, som følger instituttets specifikationer, er i Køge Bugt ved Faxe. Herfra skal sandet køres til Vedbæk, hvilket alene er en stor udgift. Tilsammen betyder det, at omkostningerne løber op i 6,8 millioner kroner.

Det samlede projektet på Vedbæk Nordstrand, som også omfatter en ny badebro, forventes at blive gennemført inden 1. august 2015.

Vedbæk Sydstrand blev mindre hærget af stormen og oprydningsarbejdet derfor mindre, så sydstranden forventes at være klar i løbet af maj måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094