23948sdkhjf

Byggesager: Vejle har Danmarks højeste timepris

Dansk Byggeri har undersøgt, hvad det koster at få behandlet en byggesag. Se listen over de dyreste og billigste kommuner her.
Mens det i Gribskov koster 289 kroner i timen at få behandlet en byggesag, så koster det mere end tre gange så meget i Vejle. En ny analyse viser, der er store forskelle på kommunernes timepris. Effektiviteten bliver afgørende, mener Dansk Byggeri.

- Generelt er der en stor forskel på timepriserne, fordi der er tale om den samme opgave. 912 kroner lyder som en høj timepris, men hvis der er overensstemmelse mellem pris og effektivitet, så er en høj timepris ikke nødvendigvis et problem. Men de to ting skal følges ad, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

De fleste kommuner er fra årsskiftet begyndt at tage timepris for sagsbehandlingen. Desuden har 21 kommuner helt droppet at tage betaling for at sagsbehandle byggetilladelser.

- Nogle kommuner oplever, at det er for dyrt at bruge medarbejdernes tid på at opkræve gebyret, mens andre kommuner simpelthen har droppet det for at gøre god figur overfor både virksomheder og borgere. Det er meget positivt, men det er vigtigt at huske på, at en gratis byggetilladelse ikke kan bruges til ret meget, hvis der går flere måneder, inden man kan sætte spaden i jorden, siger Torben Liborius.


Link til undersøgelsen fra Dansk Byggeri
Oversigt over priserne på byggesagsgebyrer i samtlige kommuner
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078