23948sdkhjf

Tagdækkerne ser på arbejdsmiljø

Det er fysisk belastende at kravle rundt på et tag. Derfor kaster tagdækningsbranchen sig nu ind i et projekt om tekniske hjælpemidler til håndtering af tagpap på skrå tage.
Byggeriets parter og et bredt netværk af byggetagdækkerfirmaer og producenter vil forbedre arbejdsmiljøet. Det skal ske gennem udvikling af tekniske hjælpemidler, som effektiviserer arbejdsgange og bidrager til et bedre og sundere arbejdsmiljø.

- Der er behov for fokus på belastende arbejdsstillinger. Ifølge branchen er der eksempler på, at virksomheder undlader at byde på visse typer af opgaver, fordi arbejdet er alt for belastende for deres medarbejdere. Derfor samles branchen om at finde løsninger, fortæller projektleder i Dansk Byggeri, Christine Meden Bjerregaard.

Dansk Byggeri er koordinator på projektet, der er muliggjort med støtte fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.Herudover er det først og fremmest virksomhederne Icopal Entreprise a/s, Nordic Waterproofing A/S, Phønix Tag Nordjylland A/S, STS Støvring A/S, Skantag A/S og udviklerne Lolle & Nielsen, der tager teten sammen med 3F, Tagdækkernes Landsklub og Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

Altså et håndslag på tværs af aktørerne om at gøre en indsats for at komme fysisk belastende arbejdsstillinger til livs.

- Hele projektet er bygget op om tankegangen, at det bedste hjælpemiddel skal findes i samarbejde med alle, som besidder den praktiske viden og erfaring. Derfor er det også planen, at ideer og løsninger skal afprøves på byggepladser undervejs, så hjælpemidler også bliver af en beskaffenhed, som tagdækkerne rent faktisk vil anvende, siger Christine Meden Bjerregaard.

Gode idéer er velkomne
Hun sender derfor også en opfordring til alle interesserede om at komme med idéer, så der i sidste ende kommer det bredest mulige grundlag at beslutte sig på, inden løsningerne skal udmøntes.

- I øjeblikket er vi i en udviklingsfase, hvor vi indsamler viden og idéer til hjælpemidler. Det er vigtigt, at vi får input fra forskellige parter, så vi bliver i stand til at vurdere, hvilke løsninger der skaber mest værdi for tagdækningsbranchen, siger Christine Meden Bjerregaard.

Projektgruppen afholder en workshop den 28. april 2015 for alle, som har interesse i tagdækning, arbejdsmiljø og ergonomi. Her er formålet netop at diskutere og udvikle idéer til tekniske hjælpemidler og arbejdsmetoder, som kan give tagdækkerne et bedre og sundere arbejdsmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079