23948sdkhjf

Dorte Mandrup Arkitekter renoverer københavnsk kulturhus

Kvarterhusets renovering indebærer blandt andet et nyt indgangsparti på husets gavl
Renovering give Kvarterhuset en ny og iøjnefaldende facade, et nyt indgangsparti og en adgangszone med et podie og en bred trappe, der indbyder til ophold for kvarterets beboere.

Facaden er bygget op af et åbent balkonsystem, beklædt af keramiske stave i vekslende røde teglfarver. Den giver adgang til alle Kvarterhusets etager og fungerer som pausested for husets brugere.

Den nuværende zone til træning og kropspleje bliver åbnet op og får et nyt vinduesparti, der giver dagslys og kontakt til en tilstødende festsal. Multisalen, der ligger på øverste etage, opdeles i to aktivitetszoner: En større zone med plads til sport og andre aktiviteter og en mindre zone til leg og bevægelse.Kvarterhusets tilhørende omklædningsrum bliver istandsat og får ny sanitet.

Ikke alene vinder Dorte Mandrup Arkitekter konkurrencen, man kan også sige, at det bliver i familien. Det er nemlig hendes oldefar, Christian Emil Mandrup-Poulsen, som har tegnet det eksisterende hus, der skal renoveres. Det nye kvarterhus skal i højere grad engagere en bred skare af bydelens beboere igennem et forynget og aktivt udtryk.

- Jeg ser det som en anerkendelse af den grundighed, vi arbejder med, når vi skal finde frem til den bedste løsning i disse ofte komplekse sager. Og så er vi selv følgelig rigtig glade for, at de værdsætter den arkitektoniske originalitet, fortæller Dorte Mandrup.

Fakta om renoveringen:
Bygherre: Foreningen Kvarterhuset
Areal: 597 kvadratmeter
Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter A/S
Enterprise: CC Brun Enterprise
Ingeniør: Steensen Varming
Projekt: Renovation af Kvarterhus Sydhavnen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141