23948sdkhjf

Grønt hjertebarn får royal indvielse

Kronprins Frederik forestår åbningen af hotel- og konferencecentret Green Solution House, der sprænger rammerne for, hvad der tidligere er set på området for bæredygtigt byggeri.
- Det er en fantastisk fornemmelse, at vi nu kan åbne dørene for vores lille grønne hjertebarn. Green Solution House er et meget specielt byggeri i den forstand, at vi ikke er gået på kompromis i forhold til miljøvenlighed, bæredygtighed og genanvendelighed af de anvendte materialer. Det har skabt et hus, som i høj grad sprænger rammerne for grønt byggeri. At kronprinsen har indvilliget i at deltage i åbningen er vi rigtig stolte over, og vi glæder os til dagen, siger Trine Richter, der er direktør i Green Solution House.

Green Solution House slår dørene op i dag den 25. april 2015.

Eksperimentarium & udstillingsvindue
Green Solution House er skitseret af arkitektfirmaet 3XN, mens Realdania har bidraget til etablering af Green Solution House med henblik på, at det skal være et demonstrationsprojekt for bæredygtige, avancerede teknologiske løsninger til byggesektoren.

Realdanias støtte er konkret gået til følgende tre projekter: Dagslysoptimeret energiproducerende renovering, intelligent styring og visualisering af indeklima samt levende solafskærmning og biologisk vandrensning.

Derfor kan Green Solution House bryste sig af, at gulvtæpperne renser luften for støv, at skrald og madspild bliver omdannet til varme, elektricitet og gødning, at højreflektive rør trækker dagslys fra bygningens tag ind i værelserne, mens glasaltaner med transparente solceller leverer strøm til hotellet.

Om Green Solution House
Green Solution House er et bæredygtigt hotel og konferencecenter beliggende i Rønne på Bornholm og er kommet til verden via en 85 millioner kroner renovering og udvidelse af det tidligere Hotel Ryttergården. Byggeriet er en del af Bornholms brandingprojekt Bright Green Island, der har som erklæret mål at gøre solskinsøen energimæssigt selvforsynende senest i 2025.

Green Solution House er skabt i samarbejde med 3XN arkitekter, GXN Innovation, Steenbergs Tegnestue, SLA, Rambøll, COWI, VELUX Gruppen, Autodesk, Weber, Isover, Ecophon og Gyproc.

Byggeriet har fået støtte fra Carl Edvard Mogensens Fond, EU’s Regionalfond, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Erhvervsfond, Bornholms Brand, Brødrene E., S. & A. Larsens Legat, Miljøstyrelsen og Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109