23948sdkhjf

Brokollaps rammer CG Jensen på bundlinjen

En delvist kollapset bro på Helsingørmotorvejen påvirker regnskabet negativt for anlægsentreprenøren, som til gengæld kan glæde sig over en historisk høj ordreindgang.
Det koster dyrt på bundlinjen for CG Jensen, at en bro i september styrtede ned over Helsingørmotorvejen under støbningen. Det fremgår af det regnskab for 2014, som anlægsentreprenøren netop har fremlagt.

Således faldt resultat før skat til en tredjedel, selv om omsætningen hold sig på næsten samme niveau som i rekordåret 2013.

- Vi kan endnu engang udvise et overskud, hvilket er tilfredsstillende. Men vi er ikke tilfredse med det samlede resultat for 2014, hvor overskuddet ikke afspejler vores omsætning, opsummerer administrerende direktør for CG Jensen A/S, Michael S. Larsen, med henvisning til, at overskudsgraden faldt fra 3,2 procent i 2013 til 1,2 i det forgangne regnskabsår.

Afventer forventet erstatning
Den endelige regning for den kollapsede bro er ikke gjort op, men flere medier har tidligere skrevet, at broen alene beløber sig til 20 mio. kr., hvortil skal lægges regningen for oprydning og rekonstruktion.

Læs også: Brobyggeriet på Helsingørmotorvejen starter igen

CG Jensen har valgt at indregne virksomhedens del af det økonomiske tab i årsrapporten for 2014, mens den forventede skadeserstatning fra selskabets forsikringsselskab endnu ikke er endelig opgjort og således ikke er indregnet.

En cadeau til medarbejderne
Bortset fra brokollapset bød regnskabsåret 2014 på flere positive begivenheder for CG Jensen. Det var således det første hele regnskabsår for divisionerne ”Betonrenovering” og ”Jord, kloak, forsyning”, som omsatte for mere end budgetteret.

Sammenlagt med en ordrebeholdning, der i øjeblikket er historisk høj, samt en fortsat fremgang i antallet af ansatte fra 314 i 2013 til 337 i 2014 skaber det optimisme hos CG Jensens øverste ledelse.

- At vi allerede nu har så mange spændende opgaver og projekter gør mig stolt og glad. Det er en cadeau til vores medarbejdere, som har et højt fagligt niveau, og som leverer anlæg og byggeprojekter til tilfredse bygherrer, siger Michael S. Larsen.

Historisk høj ordrebeholdning
Han glæder sig endvidere over, at 2015 er kommet aldeles fornuftigt fra land.

- Resultatet efter 1. kvartal i 2015 udviser en omsætning over budget samt et overskud væsentligt over budget, siger direktøren.

Af kommende opgaver i 2015 begynder blandt andet monteringen af stålelementerne til TP30, der er Banedanmarks kommende jernbaneforbindelse mellem Ringsted og København, Fur Havn skal ombygges og der skal bygges nye familieboliger i Ørestaden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08