23948sdkhjf

Green Solution House indviet i Rønne

Otte års arbejde nåede torsdag sit foreløbige højdepunkt, da det fremsynede og ambitiøse hotel og konferencecenter fik sin officielle indvielse.
Et af verdens mest fremsynede og ambitiøse grønne byggerier er nu fuldt ud tilgængeligt for offentligheden.

Green Solution House i Rønne blev torsdag formiddag officielt indviet af Kronprins Frederik, ligesom gæster og journalister i hobetal deltog i begivenheden.

En vej fuld af forhindringer
Indvielsen af hotel og konferencecentret er det foreløbige klimaks på en ide, der blev født i 2007. Dengang stod Green Solution House-direktør, Trine Richter, alene med tanken om at skabe et bæredygtigt hotel og konferencecenter, og kampen for at nå målet har været fuld af forhindringer. Imidlertid gav Trine Richter under indvielsen udtryk for, at arbejdet også har givet masser af spændende udfordringer.

- Blandt de største har været de kreative workshops, hvor vi fandt på nye løsninger og nye måder at bruge kendte materialer på. Rejserne ud i verden, hvor interessen for Green Solution House har været, og fortsat er, stor. Det strategiske samarbejde med Velux, Saint-Gobain og Autodesk har været utroligt spændende og givende, og sidst, men ikke mindst: At have huset fyldt med bornholmske håndværkere har været en fornøjelse. Vi har med Green Solution House skabt cirka 40 årsværk i byggeperioden, og det er jeg stolt af, sagde direktøren.

Byggeriet er kommet til verden via en udvidelse af Hotel Ryttergården med stor velvilje fra hotellets ejer Carl Edvard Mogensen. Huset er skitseret af arkitektfirmaet 3XN, hvor en af partnerne; Kasper Guldager Jensen, undervejs har opnået et ganske specielt forhold til huset med de grønne løsninger.

- Green Solution House betyder noget helt særligt for mig. Fra dag ét har vi arbejdet for at gøre bæredygtighed sanselig. Vi har opfundet nye begreber som interaktivt indeklima, intelligente materialer og ikke mindst cirkulær bæredygtighed. Vejen har været fyldt med inspirerende samarbejder og i dag står resultatet lyst, indbydende og fyldt med grønne løsninger, sagde Kasper Guldager Jensen.

Et omdrejningspunkt for videndeling og udvikling
Blandt de økonomiske støtter, der har muliggjort byggeriet, er Realdania, hvis adm. direktør Jesper Nygård satte følgende ord på perspektiverne i det bornholmske hotel og konferencecenter.

- Vi glæder os stort over, at der med etableringen af Green Solution House er skabt et hus, som vil blive et vigtigt omdrejningspunkt for videndeling og udvikling af ny klimateknologi. Vi håber, at demonstrationsværdien i huset bliver så stor, at løsningerne kommer til at vise nye veje i arbejdet med at gøre fremtidens byggeri mere grønt og bæredygtigt, sagde Jesper Nygård.

Green Solution House er at betragte som et eksperimentarium og udstillingsvindue for alle de nyeste teknologier på miljøområdet. Allerede nu indeholder huset et væld af miljøvenlige løsninger via blandt andet gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler og et affaldssystem der omdanner skrald og madspild til varme, elektricitet og gødning. Ligeledes råder hotellet over såkaldte intelligente hotelværelser, hvor hotelgæsten har mulighed for at danne sig eget indeklima via en tablet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192