23948sdkhjf

H. Skjøde Knudsen-byggerier vinder priser

HF & VUC i Odense og Thorvald Ellegaard Arena var blandt de fire byggerier, der løb med årets pris for godt og smukt byggeri i Odense i 2014.
- Vi overtog et halvfærdigt byggeri efter et konkursbo. Vi skulle hurtigst muligt danne os et overblik og indgå aftaler med underentreprenører. Det var vigtigt at få en effektiv byggeproces i gang så hurtigt som muligt, da bygningen stod uden vinduer, og det skulle lukkes inden vinteren, siger afdelingschef hos Skjøde, Allan Kronborg, om byggeriet af HF & VUC i Odense.

Den 13.600 kvadratmeter store skole giver plads til 215 ansatte og ca. 3.500 studerende på et år. I kælderen er der etableret multisal til motion, koncerter og parkering til cirka 60 biler.

Cykelbane med løbebaner
Thorvald Ellegaard Arena, Odenses nye 7.200 kvadratmeter store cykel- og atletikbane, indeholder en 250 meter lang cykelbane udformet efter internationale standarder. Den nye overdækkede bane er placeret i forsænkningen hvor den eksisterende udendørs cykelbane var placeret.

- Vi synes det har været et utroligt spændende projekt at være en del af, og vi er stolte af, at have været med til at bidrage til udviklingen i Odense, ovenikøbet med et så flot byggeri, der har vundet en pris for godt og smukt byggeri, udtaler Jens Toft, afdelingschef for Skjødes egenproduktion.

Banen med tilhørende supportfunktioner er trykket ned i terræn, medens selve det store formede og overdækkende membranvolumen er visuelt friholdt som en selvstændig form. Cykelbanen er udført i kombination med atletikbaner indeholdende bl.a. 200 meter løbebaner i inderkredsen.


Fakta om de prisvindende projekter:
HF & VUC Fyn
Totalentreprenør: H. Skjøde Knudsen A/S
Bygherre: HF & VUC Fyn
Arkitekt: Cebra
Ingeniør: Henry Jensen A/S

Thorvald Ellegaard Arena
Storentreprise: H. Skjøde Knudsen A/S
Bygherre: Odense Kommune
Arkitekt: Mikkelsen Arkitekter A/S, Populous
Ingeniør: Buro Happold, Rambøll


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093