23948sdkhjf

Lumo Arkitekter nytænker spejder-faciliteter

Spejdere i Silkeborg har fået ombygget og renoveret sine faciliteter.
Tegnestuen har i samarbejde med KFUM Spejderne i Silkeborg og Lokale & Anlægsfonden udviklet Nøjkærhus som et pilotprojekt, der viser, hvordan nedslidte spejderfaciliteter ombygges og moderniseres med begrænsede økonomiske midler.

- Vi havde et konkret behov for at få renoveret og moderniseret Nøjkærhus. Med midler fra Lokale og Anlægsfonden og Silkeborg Kommune og med LUMO Arkitekters kreative idé og inkluderende tilgang til opgaven har vi ikke bare fået forbedret vores eksisterende faciliteter, vi har fået helt nye inde- og uderum, som inspirerer til anderledes samværsformer. Vi ser et stort potentiale i de nye bygninger både for os som spejdergruppe og som en del af det lokale børn- og unge og sport- og friluftsliv, siger Kaj Jørgensen, grupperådsformand for KFUM Spejderne i Silkeborg, Virklund gruppen.

Byggeriet blev igangsat primo august 2014 – og står nu færdigt til indvielse torsdag den 30.april.

Lumo Arkitekter står endvidere bag en række spændende og nyskabende friluftsliv projekter som bl.a. Shelters i Det Sydfynske Øhav, Ærøskøbing Kajakhus og senest Bredballegård Naturskole i Beder, syd for Århus.


Fakta om projektet:
Bygherre: KFUM Spejderne, Silkeborg Gruppe, Virklund
Adresse: Horsensvej 99, Virklund, 8600 Silkeborg
Projektstøtte: Lokale & Anlægsfonden
Omfang: 240 kvm. (om- og tilbygning)
Arkitekt: LUMO Arkitekter, Århus
Ingeniør: Sloth Møller Rådgivende Ingeniører, Århus
Hovedentreprenør: Resenbro Tømrer- & Snedkerforretning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094