23948sdkhjf

Cramo leverer 90 moduler til Nordsjælland

Allerød Kommune har fundet en løsning på, hvordan de med kort varsel kan oprette boliger til for eksempel flygtninge.
Det tager kun en dags tid at opstille en godkendt bolig, og den kan fjernes igen på nogenlunde samme tid.

En ny lys lejlighed med fælles køkken og opholdstue og eget værelse. Godt 70 flygtninge flytter i løbet af året ind i helt nye boliger i Allerød Kommune. Allerød har nemlig fundet en løsning på det problem, som flere af landets kommuner har kæmpet med de forløbne måneder, nemlig hvordan de mange nye flygtninge bliver indkvarteret på en både økonomisk fornuftig og værdig måde.

- Vi har valgt at indkvartere flygtningene i midlertidigt opsatte boliger, fortæller Pia Oddershede, der er direktionssekretær i Allerød Kommune.

- Vi havde kort frist til at finde tilfredsstillende boliger, og derfor valgte vi at opstille en række midlertidige pavilloner flere steder i kommunen, fortæller hun.

Allerød Kommune skal efter planen modtage 74 flygtninge, og de bliver indkvarteret i pavilloner.

Lejlighed med eget køkken og bad
En del af de midlertidige bygninger i Allerød Kommune er opstillet af moduludlejningsfirmaet Cramo Adapteo, og salgskoordinator Ole Henriksen fortæller, at modulerne er udstyret med soverum, eget bad og toilet samt et tekøkken, hvor beboerne kan lave mad. Cramo Adapteo skal i alt levere cirka 90 moduler til Allerød Kommune, og de overholder alle gældende krav til midlertidig beboelse.

- Det er ligesom en lille etværelses lejlighed for to mennesker. Her er det bare fleksibiliteten, der er kodeordet. Ved at bruge beboelses-pavilloner skal man ikke finansiere en dyr nybygning, og en modulbygning kan flyttes eller udvides alt efter behov,« fortæller Ole Henriksen.

Cramo Adapteo har udviklet et decideret beboelsesmodul på 18 kvadratmeter, der kan huse to mennesker. Toiletter og bad er i materialer, der er lette at rengøre. Modulet er godkendt efter BR10-reglerne og kan fungere som midlertidig beboelse i op til tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094