23948sdkhjf

Supersygehus runder milepæl

Rammerne for Nyt OUH er på plads og godkendt. Det samlede byggeri på 250.000 m² løber op i 6,9 mia. kr.
Mandag den 27. april rundede Nyt OUH projektet en stor milepæl med godkendelsen af dispositionsforslaget for Nyt OUH i regionsrådet. Dispositionsforslaget fastslår fordelingen og placeringen af samtlige funktioner og rum i Nyt OUH.

I løbet af processen har Region Syddanmark ønsket at reducere antallet af kvadratmeter, som ikke skal bruges til kliniske formål. Den nye plan betyder, at der bliver skåret 20.000 etagekvadratmeter til ” ikke-kliniske formål af byggeriet.

- Nyt OUH projektet er blevet mere økonomisk robust, efter vi har reduceret spildarealet, så vi står på et mere stabilt grundlag. Der er ikke gået på kompromis med hverken intentionerne eller visionerne, og vi har endda kunne planlægge efter en større behandlingskapacitet. Fra nu af kommer projektet til at tage fart, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Innovationsudvalget.

Bedre muligheder for udvidelse
Nyt OUH har mindsket spildarealet ved at fortætte bygningsmassen og bygget til i højden. Ifølge Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, har forbedret mulighederne for at udvide sygehuset i fremtiden, da man nu kommer til at forstyrre driften mindst muligt i forbindelse med ombygning.

- Sygehuse er i konstant ombygning. Sådan er det, når udviklingen inden for sundhedsvæsenet sker så hastigt. Derfor er det et væsentligt kriterium, at Nyt OUH projektet kan udvides og være så fleksibelt som muligt, både i forberedelse, men også efter det er færdiggjort. Overordnet set er det et forbedret projekt, end det vi indledte dispositionsforslaget med, mener han.

Næste fase er allerede indledt. Her er man godt i gang med blandt andet at planlægge den brugerproces, der skal afgøre, hvor skal sengene stå, hvordan skal kontorene indrettes osv. Vi glæder os til at sætte indhold på de ydre rammer i tæt samarbejde med det eksisterende OUH, siger projektdirektør for Nyt OUH, Peter Fosgrau.

Nyt OUH opføres på en 780.000 m² stor grund og omfatter 250.000 m² byggeri, heraf 26.000 m² psykiatri. Den økonomiske ramme for byggeriet er 6,9 mia. kr., hvoraf de 0,6 mia. kr. går til psykiatrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093