23948sdkhjf

Musikkens Hus satte facadeleverandør på komplekst arbejde

A. E. Stålmontage specialdesignede hver eneste brik i det store mønster.
Årets Byggeri 2014, Musikkens Hus i Aalborg, er alt andet end en normal, firkantet bygning. Mange af de skæve vinkler og hældningsfacader har krævet speciallavede løsninger og en underbeklædning, som kan holde vejr og vind ude.

Musikkens Hus i Aalborg er tegnet af det østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au og har en noget anderledes arkitektur, end man normalt ser i dansk byggeri. Den særlige udformning har krævet adskillige specialløsninger til facaden, for eksempel de mange alukassetter.

Et puslespil af aluminium
Alukassetterne, som den 10.000 kvadratmeter store facade er beklædt med, er leveret af A.E. Stålmontage. Hver kassette er tegnet og produceret i specialmål og udgør hver deres brik i det store mønster, som dækker en stor del af bygningen.

- Det var et omfattende og meget kompliceret projekt for os at tage hul på, og der er gået cirka ét år på tegnestuen og toethalvt år på byggepladsen forud for montering af alukassetterne, fortæller Casper G. Jørgensen, projektleder hos A.E. Stålmontage.

Ud fra arkitekttegningerne designede A.E. Stålmontage alle kassetter på deres egen tegnestue og lavede 3D-modeller på hver enkelt kassette for at sikre, at alle linjer i byggeriet passede sammen.

- Den største udfordring var at få sporene og hele den meget specielle geometri til at passe sammen. Alle kassetter, vinkler og hældninger var planlagt ned til mindste detalje, men det betød også, at vi kunne lægge puslespillet uden større vanskeligheder, da det kom til den endelige montage, forklarer Casper G. Jørgensen.

A. E. Stålmontage valgte Cembrit som leverandør til vindspærrer.

Det 20.000 kvadratmeter store musikhus er for nylig blevet kåret til Årets Byggeri 2014 af magasinet Byggeri, som kalder det ”et spektakulært byggeri”, bl.a. grundet det utraditionelle design og den markante arkitektur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109