23948sdkhjf

4 af 5 virksomheder betaler leverandører for sent

Ifølge en ny undersøgelse betaler 84 procent af virksomhederne deres leverandører for sent. Og 2 af 3 gør det helt bevidst.
EU’s såkaldte Late Payment-direktiv fra 2013 har ikke haft den ønskede effekt i forhold til at få virksomheder til at betale deres leverandører i rette tid. Det viser en international undersøgelse foretaget af det finske betalingsselskab Basware i samarbejde med MasterCard.

Undersøgelsen – som har deltagelse af 1.015 beslutningstagere fra virksomheder i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland, Holland, Belgien, USA og Australien – viser, at 84 procent af virksomhederne betaler deres leverandører for sent.

Blandt de danske respondenter erkender hele 67 procent endda, at de forsinker betalingerne med vilje.

Sene betalinger en nødvendighed
Konklusionerne står i skærende kontrast til en række af undersøgelsen øvrige svar. For faktisk mener 88 procent af de adspurgte, at leverandører skal modtage betaling rettidigt, mens 90 procent erkender, at de til fulde er klar over konsekvenserne af sen betaling.

Samtidig peger 74 procent på, at sen betaling er en nødvendig del af virksomhedsgangen.

- Lange betalingsfrister lyder måske som sød musik for de fleste indkøbere. Men for mange B2B virksomheder er det ikke likviditet, der mangler. Det er fraværet af systemer, der kan sikre optimal betaling. Betaling af fakturaer og rettidig betaling er en udfordring mange virksomheder har. Jeg kender flere økonomichefer, der er frustrerede over de langsomme interne processer, siger Henrik Stanley-Madsen, der er landechef for Basware Danmark.

Agerer økonomisk buffer
Virksomheden har derfor udviklet Basware Pay, som blandt andet giver den indkøbende virksomhed mulighed for at styre, om de vil have en billigere vare mod at betale hurtigere, eller om de vil betale mere for varen mod at kunne betale senere.

- Basware Pay går ind og agerer økonomisk buffer, så både leverandør og indkøber kan skubbe eller fremskynde betalingsprocessen og derved styrke virksomhedens likviditet, siger Henrik Stanley-Madsen om løsningen.

Hele undersøgelsen kan læses her på engelsk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093