23948sdkhjf

11.600 m2 psykiatri opføres som OPP

Godt halvdelen af den kommende psykiatri på Nyt OUH i Odense udbydes i Offentligt Privat Partnerskab.
Som led i budgettet for 2015 besluttede regionsrådet i Region Syddanmark, at en del af psykiatribyggeriet skal bygges som et offentligt-privat partnerskab (OPP).

27. april 2015 besluttede det syddanske regionsråd så, at det bliver voksenpsykiatrien, der kan afgrænses fra resten af projektet og dermed udbydes som OPP.

- OPP projektet betyder, at byggeriet kan realiseres flere år tidligere, end hvis Region Syddanmark selv skulle have fundet pengene. Dermed kan byggeriet stå færdigt samtidigt med det øvrige byggeri, og patienter, pårørende og medarbejdere får hurtigere glæde af de nye rammer, siger formand for psykiatri- og socialudvalget Thies Mathiasen (DF).

Voksenpsykiatrien og døgnfunktionerne ligger i forvejen lidt adskilt fra resten af Nyt OUH- projektet. Derfor er det blevet vurderet som bedst egnet som OPP projekt.

Det betyder konkret, at der nu skal etableres en ny projektorganisation og styregruppe for projektet, og at aftalen med totalrådgiveren om projektering af den voksenpsykiatriske del opsiges efter aflevering af dispositionsforslaget. Den øvrige psykiatridel af Nyt OUH-projektet – børne- og ungdomspsykiatrien samt fællesarealer – projekteres og bygges som planlagt.

Voksenpsykiatrien svarer til ca. 11.600 kvadratmeter. Budgettet er på 273 mio. kr.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan regionen vil udbyde projektet. Hvilken OPP model man vil bruge samt hvilke drifts- og serviceopgaver, der skal udbydes. Det rigtige set-up skal først afklares i en dialog med de involverede sygehuse og med aktører på OPP-markedet.

Sidst på året skal regionsrådet tage stilling til endelig udbuds- og finansieringsmodel samt omfang af drifts- og serviceopgaver.

Det er ikke første gang, at Region Syddanmark begiver sig ud i OPP projekt. I regionen er der erfaringer fra motorvejen ved Kliplev i Sønderjylland, og netop nu er regionen ved at opføre en psykiatrisk afdeling i Vejle, der skal stå færdig som
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093