23948sdkhjf

Boligforening bygger 30 lejeboliger i Silkeborg

Arbejdernes Byggeforening har købt grund af Silkeborg Kommune i bydelen Gødvad Enge.
Byggeriet i kvarteret Tusindfryd i Gødvad Enge spiller på alle måder op til visionen om en bydel i vandbalance. Husene får grønne tage og vægge med slyngplanter, som kan opsuge vand, en sti langs et vandløb tværs gennem området og en vandlegeplads for alle Gødvad Enges børn.

- Vi har længe været på vej med et bud på fremtidens almene bolig, og vi ser det som en udfordring at bygge bæredygtigt inden for de stramme økonomiske rammer, vi har som boligforening. Vi vil gerne være med til at håndtere de store mængder regn, man ellers ser som et problem, og der er også blandt vores lejere stor interesse for at bo bæredygtigt og grønt, siger direktør i Arbejdernes Byggeforening, René K. Rasmussen.

Projektet har været undervejs, siden Arbejdernes Byggeforening og Silkeborg Kommune i 2013 sendte en fælles ansøgning til by-, bolig- og landdistriktsministeriets konkurrence om fremtidens almene bolig. Det blev ikke et vinderprojekt, men grundlag for videre samarbejde.

Byggestart i efteråret
Arbejdernes Byggeforening har været med i forarbejdet til Gødvad Enge, og Silkeborg Byråd har netop godkendt salget af grunden til AB Silkeborg.

- Det er et spændende bidrag til vores nye bæredygtige bydel. Det gælder både byggeriet og tankegangen bag at blande leje- og ejerboliger. Vi lægger vægt på, at Gødvad Enge bliver et kvarter med et stærkt fællesskab, og der skal være plads til mennesker i alle livsfaser, siger borgmester Steen Vindum.

Byggemodningen er i gang i Gødvad Enge, og Arbejdernes Byggeforening forventer byggestart i efteråret. Nogle af boligerne er i ét plan, andre i to. Årstiderne Arkitekter har tegnet projektet.


Fakta om Gødvad Enge
Gødvad Enge er en ny bæredygtig bydel med omkring 170 boliger på et 30 hektar stort område i det nordøstlige Silkeborg. Visionen er en bæredygtig bydel, der lader regnvandet være synligt til glæde for børn og voksne, og håndterer vandet inden for området. I et OPI-samarbejde har Silkeborg Kommune udviklet nye grønne løsninger til at byggemodne og håndtere regnvand. Eksempelvis får bydelen veje, der suger regnvand til sig som en svamp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093