23948sdkhjf

Første etape af omfattende museumsbyggeri står færdig

Skagens Museum åbnede i går en ny udstillingssal.
Skagens Museum åbner dørene til en ny udstillingssal - tegnet af Friis & Moltke Architects. Den nye bygning, som er 1. etape i en større om- og tilbygning af det historiske museum, er en 300 kvadratmeter stor udstillingssal. Salen skal fremover danne rammen for såvel klassiske som nyere kunstudstillinger i Skagen.

- Det nye udstillingsrum er et langt mere fleksibelt lokale, end vi er vant til, og det giver os mulighed for at lege med mere moderne udstillingsformer, siger museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen.

Friis & Moltke Architects vandt i 2012 konkurrencen om udvidelsen og renoveringen af Skagens Museum. Tegnestuen har de seneste år være involveret i en lang række byggerier inden for kulturområdet, hvor temaerne, som her, har været at sammenføje nyt med gammelt og samtidig skabe høj arkitektonisk og funktionel kvalitet.

Endelig færdigt i 2016
Når tegnestuen arbejder med museumsarkitektur, handler det i høj grad om at finde balance imellem museet som en åben og aktiv medspiller i byens kulturliv og de tekniske sikkerhedskrav, der er til en moderne museumsbygning.

- Vi har med projektet ønsket at skabe de rammer for Skagens Museum, der skal til, for at der også i fremtiden kan laves udstillinger på et internationalt niveau. Den nye tilbygning bliver et moderne bygningsværk i et nutidigt formsprog, der i dimensioner og udformning respektfuldt føjer sig ind i mellem de historiske omgivelser og vil være med til at forstærke museets identitet, siger partner og kreativ chef i Friis & Moltke Architecs, Mikkel Wienberg.

Det endelige byggeri af Skagens Museum forventes klar til åbning primo 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094