23948sdkhjf

Arkil skal vedligeholde 650 kilometer sønderjyske veje

I de næste 13 år får Arkil ansvaret for vedligeholdelsen af alle lokalveje og landeveje i Sønderborg Kommune.
Tre entreprenører afgav tilbud på opgaven, og det var Arkil A/S, der gav det bedste og billigste tilbud, som økonomiudvalget i Sønderborg Kommune nu har godkendt. Den årlige udgift udgør 7,4 millioner kroner svarende til 96,2 millioner kroner for hele den 13-årige kontraktperiode.

Borgmester Erik Lauritzen tror på, at funktionskontrakter er kommet for at blive, og glæder sig til samarbejdet med Arkil A/S.

- Det er en stor fordel for Sønderborg Kommune, at vi kender udgifterne til vedligeholdelse af lokalveje og landeveje i de næste 13 år. Vi får ingen pludselige overraskelser og vi har fastsat et højt kvalitetsniveau, der svarer til den nuværende tilstand, siger Erik Lauritzen.

Aftalen er en fuktionskontrakt
Det er første gang Sønderborg Kommune gør brug af en funktionskontrakt i forbindelse med asfaltarbejder og vejvedligeholdelse. Princippet i en funktionskontakt er, at kommunen fastsætter en minimumskvalitet for vejtilstanden og sender arbejdet i udbud.

Den entreprenør, der vinder udbuddet, får herefter ansvaret for, at de pågældende veje lever op til minimumsstandarden i kontraktperioden.

Borgmesteren overdrager arbejderne på kommunens vegne til Arkil A/S ved direktør Lars Kim Jørgensen og starter arbejdet med asfaltudlægning den 7. maj på Krammarksvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125