23948sdkhjf

Nyt Nordhavn-projekt til NRE Denmark

NRE Denmark har fået til opgave at ombygge den største og højeste industribygning i Københavns Nordhavn til 40 attraktive lejligheder.
Salget af lejligheder i den tidligere DLG-silo i Københavns Nordhavn er godt i gang, og NRE Denmark har fået rollen som totalentreprenør.

- Det er et spændende projekt, hvor vi har arbejdet en del med at løse de forskellige byggetekniske udfordringer, som naturligt opstår, når en gammel industribygning skal omdannes. Beliggenheden er unik, og de arkitektoniske løsninger resulterer i nogle af de mest usædvanlige og spændende lejligheder, man kan få i København, siger Jonas Anders Olesen, der har ansvar for salg og udvikling i NRE Denmark.

NRE Denmark har også indgået joint venture-aftale med Union Holding ved ejendomsudvikler Klaus Kastbjerg, som igangsatte ombygningsprojektet. Byggetilladelsen er netop kommet i hus, og NRE går i gang med aktiviteter på byggepladsen i denne uge. Forventningen er, at lejlighederne vil stå klar til indflytning i slutningen af 2016.

Udbygges i højden
”The Silo”, som projektet er døbt, er tegnet af arkitektfirmaet Cobe med Balslev som rådgivende ingeniør. Grundidéen har været at bibeholde siloens slanke krop og at bevare og forstærke siloens særpræg. For eksempel vil de oprindelige betonflader i stort omfang være synlige i lejlighederne, som får varierende rumhøjder i et eller to plan.

Øverst tilføjes to ekstra etager. Den næst øverste bliver indrettet til penthouselejligheder, mens den øverste bliver offentligt tilgængelig og formentlig kommer til at huse en café eller restaurant. De to øverste etager beklædes med reflekterende glas, som om dagen spejler himlen, vandet og byens horisont, mens det om aftenen eksponerer lyset inde i bygningen.

- Ombygningen både udfordrer og nytænker alle ingeniør discipliner og er helt i tråd med Balslevs kompetencer og vores vision om at skabe fremtidens bæredygtige og intelligente løsninger. Det er en spændende opgave for både arkitekter og rådgivere, siger Bo Memhave administrerende direktør i Balslev Rådgivende Ingeniører.

For NRE Denmark er The Silo det andet projekt i Nordhavn og Århusgadekvarteret. Således er virksomheden allerede i færd med at opføre Sandkaj 1.03.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109