23948sdkhjf

Lundgaard og Tranberg tegner det nye Frihedsmuseum

Det koster knap 100 millioner at genopbygge Frihedsmuseet efter branden i 2013.
Det nye museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting - Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

Kulturministeren har som formand for dommerkomitéen været med til at udpege vinderen. Fem teams blev i 2014 udvalgt til at komme med deres bud.

- Frihedsmuseet har sin rod i den udstilling, der blev vist allerede i 1945, kort efter befrielsen. Det rummer den nationale samling om frihedskampen og er derfor et ganske særligt museum. Derfor glæder det mig, at vi med vinderforslaget får et museum, der skaber optimale rammer for formidlingen af frihedskampen. Samtidig med at bygningen arkitektonisk vil indgå respektfuldt med omgivelserne i Churchillparken, siger Marianne Jelved.

Forventer åbning i 2018
Arkitektonisk bliver det nye museum anderledes end det museum, som brændte for to år siden, blandt andet fordi udstillingsarealerne befinder sig under jorden. Adgang sker gennem en ankomstbygning med info, butik og café beliggende på et grusareal, der fastholder det gamle museums placering i Churchillparken.
Udstillingerne bliver bygget op i en højloftet udstillingssal, som af hensyn til de skrøbelige genstandes bevaring er uden dagslys. Med forslagets kompakte bygningsvolumen gives der desuden gode muligheder for at skabe et bærdygtigt og energibesparende byggeri.
Vinderforslaget skal nu bearbejdes og tilpasses i detaljer, og museet forventes at kunne åbne i 2018. Vinderforslaget og de fire øvrige forslag vil være udstillet på Nationalmuseet fra den 6. maj-16. august 2015.


De øvrige inviterede forslagsstillere var:
• Den irske tegnestue Heneghan Peng Architects i samarbejde med Arup UK; Arup DK samt Agence Ter, FR.
• Polyform Arkitekter i samarbejde med SeArch; Oluf Jørgensen og Cenergia.
• BIG i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Schønherr.
• Henning Larsen Architects i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter og HaCaFrø/Tyrens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079