23948sdkhjf

Et års inspektionsarbejde giver grave-overblik

Omfattende renoveringsarbejde i undergrunden kan komme i gang efter tv-inspektion af ca. 22 km. kloakledning ved og under Odense Letbane.
Forberedelserne til det kæmpe anlægsarbejde på Odense Letbane er i fuld gang.

Kloakfirmaet FKS Slamson har gennem det seneste år TV-inspiceret og kortlagt ledningsnettet. Med udgangspunkt i TV-inspektionerne er forsyningsselskabet Vandcenter Syd nu i gang med at danne sig et overblik over ledningsnettet - hvilke kloakledninger, der skal flyttes, hvilke ledninger, der skal renoveres og opgraderes, og hvilke stikledninger, der slet ikke er i brug mere.

- Alt hvad der ligger af kloakledninger inden for en dybde 1,6 meter under letbanen skal fjernes eller omlægges. FKS Slamson har derfor med specialkameraer udarbejdet indmålinger af 1500 stikledninger, mens landmåleren har stået for opmåling af koterne, forklarer Liselotte Jensen, senior projektleder hos Vandcenter Syd.

Går i dybden i denne måned
Det første stykke gravearbejde starter entreprenørerne på i begyndelse af maj.

Vandcenter Syd forventer, at alle kloaker er renoveret, flyttet til rigtige placeringer og om muligt opgraderede i fjerde kvartal 2017. Det samme gælder for vand, fjernvarme, telefonledninger, el-ledninger, vandledninger og gasledninger.

Odense Letbanes første etape bliver cirka 14,5 kilometer lang og strækker sig med 26 stationer fra Tarup i Nord til Hjallelse i Syd. Letbanen forventes køreklar i 2020.

Fremtidssikrer ledningsnettet
Udover, at det er altafgørende for Vandcenter Syd at vide, præcis hvor stikledningerne ligger, så er det også vigtigt at vide deres præcise rørstørrelse, deres tilstand og om de overhovedet er i brug. Oplysninger som Vandcenter Syd skal bruge til bl.a. at udregne om kapaciteten er stor nok til de fremtidige klimaændringer, herunder kraftige regnskyl.

- Etableringen af letbanen er en oplagt anledning for os til at få opgraderet og fremtidssikret kloakledningerne. Ud over vi får et overblik over ledningsnettet, så får vi samtidig mulighed for at komme i jorden ved nogle af de trafikale knudepunkter, som ellers er meget svære at arbejde ved, bl.a. Østre Stationsvej, siger Liselotte Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078