23948sdkhjf

Caverion-direktør: Skeletterne er ude af skabet

Tavlen er hvisket ren hos teknikentreprenøren, som håber at have lagt det sidste store millionforlig bag sig.
Fortiden kastede to tunge skygger over det regnskab for 2014, som Caverion offentliggjorde i starten af maj. En entreprise fra en fejlslagen akkvisition i 2010 samt et forlig i en flere år gammel entreprisesag på Grønland kostede således nedskrivninger på et tocifret millionbeløb, således at bundlinjen viste et negativt resultat på 35 mio. kr. før skat.

Læs også: Caverion-entrepriser koster tocifret millionbeløb

Men dermed er de sidste skeletter også raslet ud af skabet, vurderer Peter Rafn (billedet), der siden juni 2012 har bestredet posten som adm. direktør i YIT A/S, der siden er blevet til Caverion Danmark A/S.

- Ja, det vil jeg mene, at de er. Vi har en enkelt sag, der formentlig bliver til en voldgiftssag, og hvor vi naturligvis vurderer, at vi har en god sag. Men ellers kan jeg ikke se flere af den slags sager fra min stol. Så det vil komme bag på mig, hvis der dukker andet op, siger han til Building Supply.

Dermed er han klar til at lukke et kapitel i Caverion-historien, som han hellere havde undværet.

- Jeg har længe ønsket at få sagerne væk for at gøre rent bord. Det er utroligt frustrerende at have sådan nogle sager kørende og uanset hvad, støjer det mod kunderne og i forhold til den generelle anseelse, siger Peter Rafn, som derfor glæder sig over, at fokus nu for alvor kan rettes ind på driften af Caverion.

3 af 4 ben præsterer flot
Den er blevet skilt ad og samlet igen, så virksomheden i dag hviler på fire ben. Både projektforretningen, industridivisionen og afdelingen for de såkaldte managed services kører nu på et niveau, der er fuldt tilfredsstillende for topchefen.

Derfor handler det om at få servicedelen synkroniseret med resten af virksomheden, så den også for alvor begynder at bidrage positivt.

- Det er uden tvivl vores største udfordring, og jeg har den største respekt over for opgaven. At skabe indtjening i alle servicecentre i Danmark med et ordentligt afkast er en utroligt stor opgave, konstaterer Peter Rafn, som allerede har nedlagt et servicecenter i Vejle.

Omkring sommerferien skal planen for servicecentrene som helhed ligge klar. Og efter ferien skal indtjeningen så følge med.

- Vi er ikke ved at lukke servicecentre ned på stribe. Men vi er nødt til at sige, at det her er et rationelt foretagende. Vi er her først og fremmest for at tjene penge, siger Peter Rafn, og det er lige præcis målet med regnskabsåret 2015.

Vender minus til plus
Officielt skal det negative resultat på 35 mio. kr. for 2014 forbedres, men af hensyn til koncernens politik på området er Peter Rafn ikke meget for at gå i yderligere detaljer. Han tør dog love, at forbedringen uden problemer bliver en realitet og tilføjer, at tre af de fire ben i Caverion Danmark allerede nu præsterer som forventet, mens overskuddet for virksomheden som helhed lå over budgettet i årets første kvartal.

- Med det setup, vi har nu, er jeg fuld af fortrøstning. Men jeg er samtidig også ydmyg over for at fejre sejre, inden de er der, fastslår direktøren, før samtalen atter vender tilbage til de tidligere så skeletfyldte skabe:

- Vi skal præstere et regnskab for 2015, der viser, at vi tjener penge på vores drift. Og jeg kan ikke se flere one time -sager, der skulle gå ind og ødelægge det. Så ud fra hvad jeg kan se, skal vi nok leve op til forventningerne i år.

Artiklen er en del af temaet Topchef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141