23948sdkhjf

Teglværk skal levere 345.000 tagsten

Randers Tegl har sikret sig en sjældent stor ordre på tagsten.
Omkring 345.000 røde vingeteglsten skal i løbet af det næste halve års tid leveres fra Højslev Teglværk til Silkeborg Boligselskabs afdeling 9 på Lindevænget, hvor 129 rækkehuse renoveres for 85 mio. kr.

Ifølge arkitektrådgiver Peter Rune Mortensen fra Randers Tegl er der tale om en sjældent stor ordre:

- Vi producerer 12 millioner tagsten om året, så set i det lys fylder ordren ikke specielt meget. Det er den samlede ordrestørrelse, der gør det specielt. Vi har mange leverancer på tagsten til op mod 20-30 huse, men jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har fået en opgave i denne størrelsesorden, fortæller han til Building Supply.

Driftsøkonomi begynder at fylde mere
Hos Randers Tegl oplever man en generel tendens til, at bygherrerne i stigende omfang fokuserer på kvaliteten frem for lavest mulige pris. Det har også været tilfældet for Silkeborg Boligselskab:

- Denne ordre har vi vundet, fordi vi har fuld dokumentation for høj produktkvalitet og lang holdbarhed. Selvfølgelig har prisen betydning, men driftsøkonomi begynder at fylde mere, og det betyder, at man gerne tager en lidt højere anlægspris for at sikre holdbarheden, forklarer Peter Rune Mortensen.

Renoveringen af de 129 rækkehuse i Silkeborg blev indledt i marts måned med EMR som hovedentreprenør. Arkitekt- og ingeniørrådgivningen varetages af Sahl Arkitekter og Sloth Møller, mens D.A.I. er bygherrerådgiver. Projektet ventes afsluttet i marts 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078