23948sdkhjf

Spæncom leverer betonelementer til Aarhus-campus

VIA Campus C bliver på i alt 46.000 kvadratmeter.
På den tidligere Ceres grund i hjertet af Aarhus vil der i de kommende år skyde en ny bydel op. I august 2015 er VIA University College klar til at byde velkommen til 430 medarbejdere og 5.500 studerende, der vil få deres daglige gang på VIA Campus C.

VIA Campus C bliver på i alt 46.000 kvadratmeter. Dermed bliver der tale om Danmarks suverænt største uddannelsescampus i professionshøjskolesektoren, og den kommer til at være hjemsted for unge mennesker, der vil studere til blandt andet lærer, pædagog, socialrådgiver, designer og bygningskonstruktør. Bag byggeriet til 850 millioner kroner står A. Enggaard, der både er bygherre og totalentreprenørkoster. Arkitema har slået stregerne.

- VIA Campus består af rigtig mange forskellige elementtyper, lige fra søjler, bjælker og huldæk til tribuneelementer og grafiske facader, I Spæncom fik vi en leverandør, der kunne håndtere hele pakken, både med hensyn til projektering og levering. Det giver os en bedre styring af risikoen og leverancerne, fortæller Peter Aagaard, der er A. Enggaards byggeleder på byggeriet.

VIA Campus C består af fem bygninger i fire til seks etager forbundet med gangbroer. De fleste bygninger får lokale atrier, der samler himmellyset via ovenlys. For at give facaderne et diffust spil er et billede af en himmel med skyer blevet projekteret op i stor størrelse, så de enkelte pixels kommer frem.

Bygningerne opføres dels direkte funderet og dels på en underliggende P-kælderkonstruktion.

1. august flytter medarbejdere og studerende ind i de nye bygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109