23948sdkhjf

60 kvadratmeter mock-up gav grønt lys for rekordordre

HSHansen er kommet godt i gang med produktionen af elementer til sin største ordre til dato – lukningsentreprisen på Niels Bohr Bygningen.
HSHansen indgik i august sidste år kontrakt med Bygningsstyrelsen om lukningsentreprisen på Niels Bohr Bygningen.

Med en værdi af cirka 200 mio. kr. er ordren HSHansens største til dato, og virksomheden er nu i fuld gang med produktionen af de præfabrikerede facadeelementer.

- Vi er godt i gang med at projektere og producere, og tingene går efter planen. Der er et rigtigt godt samarbejde med både bygherre og rådgivere, fortæller projektleder John Hansen.

Forud for produktionen måtte HSHansen bygge en to etager høj mock-up på 6x10 meter, således at Bygningsstyrelsen og rådgiverne kunne godkende facaden, inden produktionen af de cirka 22.000 kvadratmeter dobbeltfacader kunne starte op.

Ifølge John Hansen har Niels Bohr Bygningen en meget kompleks geometri, og der er stillet høje funktionskrav til både lyd og indeklima. Derfor udføres facaderne som præfabrikerede dobbeltfacader i systemet ”Hansen UnitAl”, hvor elementerne færdigproduceres på fabrikken under kontrollerede forhold. Den yderste specialudviklede facade består af en såkaldt ’pixel facade’, som opbygges af mange pyramide-formede felter.

Udover de 22.000 kvadratmeter dobbeltfacader indeholder lukningsentreprisen også cirka 9.000 kvadratmeter tagdækning.

Fakta om Niels Bohr-projektet
Niels Bohr-bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen og Christensen & Co. Arkitekter i samarbejde med Rambøll og GHB Landskabsarkitekter.

Projektet omfatter 50.000 kvadratmeter med et samlet budget på 1,25 milliarder kroner.

Når bygningen efter forventning indvies i 2017 vil den huse 3-4.000 studerende, 800 forskere, 260 ph.d.-studerende samt 200 tekniske og administrative medarbejdere.

Niels Bohr-bygningen indtog tredjepladsen på Building Supplys liste over de største byggerier i Danmark i 2014.

Læs mere i artiklen: Betonfolkene knokler på Niels Bohr Bygningen (#3)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095