23948sdkhjf

Kartelsag nærmer sig sin afslutning

Anklagemyndigheden rejser nu tiltale mod yderligere fem virksomheder.
Straffesagen om ulovlige prisaftaler i byggebranchen – det såkaldte byggekartel fra Storkøbenhavn – går nu ind i sin afsluttende fase.

- Vi er nu ved at være ved vejs ende i efterforskning og vurdering af sagskomplekset, hvor en stribe firmaer har indgået ulovlige prisaftaler til stor skade for kunderne og for samfundet, siger specialanklager Niels Kjærsgaard fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden rejser nu tiltale mod yderligere fem virksomheder i sagskomplekset. Ifølge Niels Kjærsgaard er det Skou Gruppen A/S, Juul & Nielsen A/S, Dahl A/S (tidl. PPE Entreprise A/S), Handelsselskabet af 4.7.2011 A/S (tidl. Axel Rasmussen & Søn A/S) og E.K. Entreprise A/S.

Efterforskningen har ført til sigtelse af 33 virksomheder, hvoraf de 17 har vedtaget bøder for et samlet beløb på over 27 mio. kr.

Julius Nielsen & Søn A/S har modtaget et foreløbigt tilsagn om tiltalefrafald i henhold til konkurrenceloven. Det betyder, at virksomheden vil modtage et endeligt tiltalefrafald, såfremt samarbejdet med myndighederne opretholdes under hele sagen.

Fire virksomheder – Jönsson A/S, Hellerup Byg A/S, Otto P. Nedergaard A/S og Bisgaard Malerfirma ApS – undgår straffesager, idet de alle er gået konkurs.

Find en oversigt over de virksomheder, som foreløbigt har vedtaget bøder i sagen, på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089